Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία: Ελληνική η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που προσφέρει την υπηρεσία
ΕΛΛΑΔΑ

Ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία: Ελληνική η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που προσφέρει την υπηρεσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πιστοποιημένη από Πανεπιστημιακό ίδρυμα

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη η οποία προσφέρει στα άτομα με οπτική αναπηρία την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε όλους τους αγώνες εντός έδρας στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από τον Απρίλιο του 2023 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον αγώνα εντός έδρας με τον Άρη, υπάρχουν μόνιμα θέσεις για 5 τυφλούς συμπολίτες μας μαζί με τους συνοδούς τους στα δημοσιογραφικά θεωρεία, οι οποίοι με τη χρήση ακουστικών  απολαμβάνουν την ακουστική περιγραφή των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, την οποία κάνουν φοιτητές του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πιστοποιημένη από Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στους αγώνες της ομάδας υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό αποτελούμενο από καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου για τις ανάγκες της περιγραφής, παράλληλα με τους φοιτητές οι οποίοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και συμμετέχουν ενεργά στην περιγραφή και την πλήρη, κατανοητή από τυφλά άτομα, προφορική αποτύπωση των αγώνων.

Πηγή: bestnews.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις