Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία – Τροχαίο γέφυρα μηχανή: Δείτε το βίντεο από το τραγικό συμβάν
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία – Τροχαίο γέφυρα μηχανή: Δείτε το βίντεο από το τραγικό συμβάν

Βρετανία - Τροχαίο γέφυρα μηχανή: Ο μοτοσικλετιστής υπέστη σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο

ΒίB;iΒίντεο-σοκ ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνοντας έναν μοτοσικλετιστή να πέφτει από γέφυρα μετά από τροχαίο. Συγκεκριμένα, ο οδηγός εκτοξεύεται από τη μοτοσικλέτα του και περνά ιπτάμενος πάνω από μια γέφυρα, αφού έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι ο 34χρονος οδηγός, Nikesh Mistry, είχε αναγκάσει τον αναβάτη να περάσει στη λάθος πλευρά του οδοστρώματος, καθώς έβγαιναν από κυκλικό κόμβο, στις 19 Νοεμβρίου 2022. Το βίντεο δημοσιεύεται τώρα από βρετανικά ΜΜΕ. Η μοτοσικλέτα εξωθήθηκε στα κιγκλιδώματα της γέφυρας, με αποτέλεσμα ο αναβάτης να πέσει πριν το αυτοκίνητο συγκρουστεί με ένα αντίθετα κινούμενο όχημα.

Ο αναβάτης της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο, ενώ οι επιβάτες των αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν εκεί με ασθενοφόρο. Ο Mistry παραδέχθηκε δύο κατηγορίες για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού με επικίνδυνη οδήγηση και μία κατηγορία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και 10 μηνών και θα πρέπει να δώσει εκτεταμένες εξετάσεις οδήγησης πριν πάρει πίσω την άδειά του.

Τα μέτρα των αστυνομικών Αρχών

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ατυχήματα μοτοσυκλετών στην χώρα, αφού από το 2017 και μετά υπάρχει ανησυχητική αύξηση στα θανατηφόρα συμβάντα. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Τροχαίας της Devon και Cornwall, λέγοντας: «Παρά το γεγονός ότι οι μοτοσικλετιστές αποτελούν το 1% της κυκλοφορίας γενικά, αντιστοιχούν στο ένα τρίτο (33,3%) όλων των σοβαρών και θανατηφόρων συγκρούσεων στην περιοχή μας. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για αριθμούς, μιλάμε για ανθρώπους με αγαπημένα πρόσωπα, και πρέπει να κατεβάσουμε αυτούς τους αριθμούς».

Με την συνεργασία μονάδων με drones, της Τροχαίας, της ομάδας μείωσης θυμάτων από τροχαία και τις ομάδες εντοπισμού παραβιάσεων ορίων ταχύτητας, η Τροχαία της Devon και Cornwall θα εντοπίζει εναέρια, ύποπτες μοτοσυκλέτες για παραβιάσεις ταχύτητας και θα καταγράφει βίντεο υλικό, αλλά και θα υπολογίζει την ταχύτητα με την οποία κινούνται, κάνοντας χρήση σταθερών σημείων στον εκάστοτε δρόμο. Αν εντοπιστεί παραβίαση των νόμων, οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν πληροφορίες από τα drones  για να αναλάβουν δράση ακινητοποιώντας τις ύποπτες μοτοσυκλέτες για περαιτέρω ενέργειες  ή/και βεβαίωση παραβάσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις