Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Διπλή ανάπλαση Βοτανικός: 10,8 εκατ. επιπλέον από τα εγκεκριμένα κονδύλια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διπλή ανάπλαση Βοτανικός: 10,8 εκατ. επιπλέον από τα εγκεκριμένα κονδύλια

Διπλή ανάπλαση Βοτανικός: Οι χωματουργικές εργασίες στο Βοτανικό και οι εργασίες απορρύπανσης του περιβάλλοντος χώρου για την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναίκού, δεν έχουν ολοκληρωθεί και ζητά ο Δήμος Αθηναίων επιπλέον 10,8 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει το έργο

Ο Δήμος Αθηναίων για τη διπλή ανάπλαση και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, ζητά επιπλέον 10,8 εκατ. ευρώ, εκτός των εγκεκριμένων κονδυλίων για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα επιπλέον κονδύλια αφορούν τις χωματουργικές εργασίες στον Βοτανικό, οι οποίες, όπως έχει αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και τις εργασίες απορρύπανσης του περιβάλλοντος χώρου όπου θα ανεγερθεί το γήπεδο.

Οπως τονίζεται από το γραφείο του δημάρχου Αθηναίων, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η επίσπευση των έργων που αφορούν τη διπλή ανάπλαση και το γήπεδο, και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να προχωρήσουν γρήγορα οι εγκρίσεις. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει τονίσει ότι πρόθεσή του είναι να προχωρήσει γρήγορα το έργο, ώστε να εγκαινιάσει ο ίδιος το γήπεδο μέσα στην παρούσα θητεία του.

Ομόφωνες αποφάσεις

 Συγκεκριμένα, χθες συνεδρίασε σχετικά η αρμόδια δημοτική επιτροπή και έλαβε ομόφωνα τις αποφάσεις που αφορούν τη χρηματοδότηση του έργου:

  • Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό», ποσού 115 εκατ. ευρώ που αφορά την πράξη με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό».
  • Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση προτάσεων πράξεων νέων έργων του Δήμου Αθηναίων για «Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευήν γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού – Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων», διάρκειας 4 μηνών συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881 ευρώ.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται, σε επόμενη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, να εγκρίνει και να υποβάλει αίτημα τροποποίησης του έργου απορρύπανσης του οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το γήπεδο ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πηγές του Δήμου Αθηναίων ανέφεραν ότι «επειδή προκύπτει η ανάγκη συνέχισης των εργασιών απορρύπανσης στον περιβάλλοντα χώρο που θα ανεγερθεί το γήπεδο, εκτός του διαγράμματος εκσκαφής, ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να υποβάλει αίτημα τροποποίησης της πράξης “Απορρύπανση ακινήτου του Δήμου Αθηναίων στον Βοτανικό”, υποέργο 1ο συμπεριλαμβανομένων συνοδών εργασιών αποκατάστασης της περίφραξης και υπηρεσιών φύλαξης, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος», με τη συμπλήρωση 2ου υποέργου, το οποίο θα περιλαμβάνει τις πρόσθετες απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των υπολειπόμενων ποσοτήτων αποβλήτων 3.966.533 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Καθυστέρηση έργων

Το ποσό των 115 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που έχει ήδη προϋπολογιστεί για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κ. Δούκας, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες στο σημείο με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον κονδύλια για να προχωρήσει το έργο. Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε επιρρίψει την ευθύνη για την καθυστέρηση των έργων, στην προηγούμενη δημοτική αρχή κάνοντας λόγο για σημαντικές παραλείψεις στην υλοποίηση του έργου της διπλής ανάπλασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις