Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Παιανίας: Πότε ξεκινά το 3ο «Koutouki Trail Run»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Παιανίας: Πότε ξεκινά το 3ο «Koutouki Trail Run»

Δήμος Παιανίας: Το Μάιο θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά το «Koutouki Trail Run» από το Δήμο Παιανίας, ένας χωμάτινος αγώνας δρόμου που αγαπήθηκε από τον κόσμο και τους αθλητές

Ο Δήμος Παιανίας, προχωρά στην διοργάνωση του 3ου «Koutouki Trail Run», του χωμάτινου αγώνα δρόμου, που έγινε θεσμός λόγω της αγάπης του κόσμου και της μεγάλης συμμετοχής αθλητών όλων των κατηγοριών. Θα διεξαχθεί Κυριακή 26 Μαίου, σε ένα μαγευτικό τοπίο στον Υμηττό και στο Σπήλαιο Κουτούκι, όπου συναντώνται κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές αλλά και απλοί πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να απολαύσουν τη φύση βελτιώνοντας τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το «Koutouki Trail Run» περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές διαδρομές: 10 χλμ και 1 χλμ που απευθύνεται σε παιδιά, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.Σκοπός και βασική επιδίωξη του αγώνα είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη διάδοση της οικολογικής συνείδησης, μέσα από την υιοθέτηση φιλικής στάσης απέναντι στο περιβάλλον, προάγοντας έτσι την προστασία του.

Μια ιδέα που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ανέφερε: «Ξεκινήσαμε το 2022 με το 1ο Koutouki Trail Run, αρκετά δειλά, μιας και δεν γνωρίζαμε τι ανταπόκριση θα έχει. Από τις πρώτες μέρες όμως η ιδέα αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και η μεγάλη συμμετοχή αθλητών έδειξε ότι ο αγώνας ήρθε για να μείνει και υποχρέωσή μας ήταν κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Το μοναδικό φυσικό τοπίο σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μας τοποθετεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος με εύκολη πρόσβαση για όσους επιθυμούν να φτάσουν στο Σπήλαιο Κουτούκι. Στις 26 Μαΐου περιμένουμε όχι μόνο τους αθλητές αλλά και όσους επιθυμούν ένα διαφορετικό κυριακάτικο πρωινό μέσα στη φύση»

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μιχαλόπουλος σημείωσε: «παραλάβαμε μια εξαιρετική διοργάνωση από τον πρώην ΠΑΟΔΗΠ, που χρέος μας είναι να την εξελίξουμε περαιτέρω, να πείσουμε ακόμα περισσότερους αθλητές να συμμετάσχουν αλλά και απλούς πολίτες οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Για αυτό και φροντίζουμε να καλύπτουμε συνολικά το κόστος της διοργάνωσης ώστε το Koutouki Trail Run να είναι δωρεάν για όλους».

Δωρεάν για όλους

Ο αγώνας δρόμου των 10 χλμ. θα ξεκινήσει στις 09:30 ενώ στις 09:35 ο αγώνας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Ώρα προσέλευσης, έως και μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα. Η διαδρομή θα επιτηρείται από εθελοντές και κατά μήκος της θα υπάρχουν σημεία πρώτων βοηθειών και παροχής νερού. Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν διαδρομή η οποία είναι μικρής έως μέτριας δυσκολίας, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό τοπίο με απεριόριστη θέα στην Αττική γη, πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα.

Στον αγώνα των 10.000μ. έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είναι γεννημένοι το έτος 2008 και προγενέστερα, ενώ στον αγώνα των 1000μ. οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Η συμμετοχή στο «Koutouki Trail Run» είναι δωρεάν.

Αποτελέσματα, έπαθλα

– Τα αποτελέσματα των νικητών θα ανακοινωθούν άμεσα και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από τον τερματισμό των πρώτων αθλητών.

– ΄Ολοι όσοι τερματίσουν θα επιβραβευτούν με αναμνηστικό μετάλλιο και συλλεκτικό μπλουζάκι του αγώνα.

– Στους νικητές της κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθούν έπαθλα (μετάλλια σε όλους και Κύπελλο στον πρώτο νικητή).

Σταθμοί ανεφοδιασμού

Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με εμφιαλωμένο νερό κατά μήκος της διαδρομής (εκκίνηση – τερματισμός & στο μισό της διαδρομής).

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση, ενδιάμεσα και στον τερματισμό. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Στους αγώνες θα υπάρξει ανώτατο όριο εγγραφών, το οποίο ορίζεται στα 400 άτομα.

Παραλαβή αριθμών συμμετοχής

Στον χώρο της εκκίνησης θα λειτουργεί Γραμματεία και όσοι λάβουν μέρος θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους μέχρι και 60’ πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα.

Επιτήρηση προσωπικών ειδών

Κοντά στην Εκκίνηση / Τερματισμό θα υπάρχει χώρος επιτηρήσεις προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα επιτηρείται, σας συνιστούμε να μην έχετε αντικείμενα αξίας ή χρήματα, μαζί με τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Για εγγραφές πατήστε εδώ: https://event.athletopia.com/koutouki-trail-run-2024?step=1

Για κάθε είδους πληροφορία σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να απευθυνθείτε:

E–mail: [email protected]

Τηλέφωνο: 213 201 6028

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις