Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου Προεδρικό: “Δεν θα δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου Προεδρικό: “Δεν θα δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας”

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου Προεδρικό: "Πρώτη προτεραιότητα η ακρίβεια"

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γίνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα και έχουν οδηγήσει σε μειώσεις τιμών σε πολλά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την αγορά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, ακόμα, στην Υγεία, σημειώνοντας πως γίνονται παρεμβάσεις στον τομέα αυτόν, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. «Κάνουμε παρεμβάσεις στα κτίρια ώστε να μπορούμε να πούμε πως βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Συμπλήρωσε πως εξίσου σημαντικό είναι να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού τη θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.

Θέματα ασφάλειας στα πανεπιστήμια

Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε θέματα ασφάλειας στα πανεπιστήμια, λέγοντας πως υπήρξαν επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. «Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός και εκτός πανεπιστημίων. «Τα πανεπιστήμια είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει κάποιοι να προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε χώρους στείρων συγκρούσεων» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια. Σε καμία άλλη χώρα δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Τέλος, αναφέρθηκε και στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι είχε τις προηγούμενες ημέρες αναλυτική συζήτηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καταδεικνύεται η ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στη Θεσσαλία.

«Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ενδεικτικά την ψήφιση του νόμου για τη μείωση των τιμών του ρεύματος, αλλά και τις συζητήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο. «Σε μια εποχή που τα ζητήματα του πρωτογενούς πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέα» συμπλήρωσε.

Σακελλαροπούλου: Το θέμα της Δημόσιας Υγείας είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην Υγεία. Να ενισχύεται η δημόσια Υγεία. Παρακολουθώ τις κινήσεις για την ακρίβεια, όσο λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχει και συμμόρφωση. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Δημοκρατίας είναι να εφαρμόζεται η νομιμότητα. Ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τις δημοκρατικές δυνάμεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις