Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Προεδρικό: Ο διάλογος με δυο μικρά παιδιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Προεδρικό: Ο διάλογος με δυο μικρά παιδιά

Μητσοτάκης Προεδρικό: Ο πρωθυπουργός πέρασε στην άλλη πλευρά της Ηρώδου Αττικού για να ικανοποιήσει το αίτημα – Ο διάλογος που είχε

Λίγο πριν από τις 12 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ένας κύριος με τα δυο του παιδιά ζήτησε να βγάλει φωτογραφία με τον πρωθυπουργό. Το αίτημα του έγινε αμέσως αποδεκτό και ο πρωθυπουργός έβγαλε φωτογραφία μαζί με τα δυο παιδιά. Στον ολιγόλεπτο διάλογο που είχε μαζί τους, έμαθε ότι είναι από την Ανδραβίδα. Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε πώς τους φαίνεται η Αθήνα ενώ αστειευόμενος είπε «κάναμε μια μέρα κοπάνα» από το σχολείο.

Δείτε το βίντεο από το Πρώτο Θέμα:

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ

Στα ζητήματα ασφαλείας και στα ελληνικά πανεπιστήμια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Όπως είδατε υπήρξαν επιχειρήσεις της αστυνομίας και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, τους καθηγητές, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να είναι, να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, που επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων.

Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές τις ευθύνες τους», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα».

«Οι παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών»

«Καθώς ολοκληρώθηκε έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων η προσοχή μας στρέφεται σε θέματα καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας. Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις δείχνουν πρώτα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούμε την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του μπροστά στις κάμερες και συνέχισε: «Οι παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προϊόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%. Δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών». «Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι να εφαρμόζουν τον νόμο», σημείωσε ακόμα.

«Βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ»

Αναφερθείς στον τομέα της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως συνεχίζουν τις σημαντικές παρεμβάσεις, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους. «Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε τις σημαντικές μας παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Βρίσκομαι πολύ τακτικά, όπως ίσως έχετε δει, σε νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας της χώρας, τα οποία απολαμβάνουν το όφελος των πόρων του Ταμείου ανάκαμψης και κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στα κτίρια των νοσοκομείων μας, στον εξοπλισμό τους, έτσι ώστε βήμα βήμα να μπορούμε να πούμε ότι χτίζουμε αυτό το νέο ΕΣΥ, το οποίο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες προσδοκούν. Τονίζω ότι και αυτή είναι μια διαρκής και συνεχής προσπάθεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να επισημάνω όμως την πολύ μεγάλη συνεισφορά και πάλι του Ταμείου Ανάκαμψης και εν γένει των ευρωπαϊκών πόρων σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και το λέω βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι σε λίγους μήνες από τώρα θα έχουμε ευρωεκλογές και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού τη θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας, ειδικά από τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης, καθώς λαμβάνουμε κατά κεφαλήν το μεγαλύτερο ποσοστό πόρων από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα», συμπλήρωσε.

«Ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία»

Τέλος, αναφέρθηκε και στη Θεσσαλία λέγοντας ότι είχε τις προηγούμενες ημέρες αναλυτική συζήτηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καταδεικνύεται η ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία. «Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας ενδεικτικά την ψήφιση του νόμου για την μείωση των τιμών του ρεύματος, αλλά και τις συζητήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο. «Σε μια εποχή που τα ζητήματα του πρωτογενούς πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την στήριξη ελληνικού πρωτογενούς τομέα» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις