Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπουλντόγκ τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους στο Λονδίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Μπουλντόγκ τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους στο Λονδίνο

Οι περαστικοί προσπάθησαν να το σταματήσουν – Ποινικό αδίκημα η κατοχή σκύλων αυτής της ράτσας στην Αγγλία χωρίς ειδική άδεια

Ένας εκτός ελέγχου σκύλος, ράτσας XL Bully, δηλαδή τα αμερικανικά μπουλντόγκ, τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους σε πάρκο στο Λονδίνο πριν επέμβει η αστυνομία που τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Το περιστατικό, όπως αναφέρει η Daily Mail, συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο πάρκο Μπάτερσι, μια ακριβή περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ένας άνδρας να προσπαθεί να απωθήσει το σκυλί με το ποδηλατικό του κράνος ενώ ένας άλλος επιχειρεί να το ακινητοποιήσει με μια κουβέρτα. Τέσσερις άνδρες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία προσήγαγε και κρατά έναν άνδρα 22 ετών και μια γυναίκα 21 ετών με την υποψία ότι είναι ιδιοκτήτες του σκύλου ή τα πρόσωπα που τον είχαν μαζί τους. Από την 1η Φεβρουαρίου η κατοχή σκυλιών της ράτσας XL bully είναι ποινικό αδίκημα στην Αγγλία και την Ουαλία χωρίς κάποιο πιστοποιητικό εξαίρεσης. Οι κάτοχοι πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν στειρώσει τα σκυλιά, να τους έχουν βάλει τσιπάκι και να τα βγάζουν βόλτα μόνο με λουρί και φίμωτρο. Στην ίδια περιοχή είχε γίνει παρόμοιο περιστατικό πριν από ένα μήνα, όταν ένα μπουλντόγκ της ίδιας ράτσας επιτέθηκε σε μητέρα με δύο παιδιά, ενός και δύο ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις