Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκ στην Κυψέλη: Ληστές ετών 14 και 15 επιτέθηκαν σε 42χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Κυψέλη: Ληστές ετών 14 και 15 επιτέθηκαν σε 42χρονο

Οι ανήλικοι με την απειλή κατσαβιδιού και σωματική βία λήστεψαν 42χρονο αρπάζοντάς του το κινητό του τηλέφωνο.

Σοκ στην Κυψέλη από την άγρια επίθεση ανήλικων, 14 και 15 χρόνων, οι οποίοι με κατσαβίδι απείλησαν 42χρονο για να τον ληστέψουν και στη συνέχεια τον χτύπησαν, αρπάζοντας εν τέλει το κινητό του τηλέφωνο. Οι δύο ανήλικοι το έβαλαν στη συνέχεια στα πόδια, αλλά μετά την καταγγελία του 42χρονου τραυματία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Στο Τμήμα Ασφαλείας της Κυψέλης, όπου οδηγήθηκαν, ταυτοποιήθηκαν ως οι εμπλεκόμενοι και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, προσέγγισαν 42χρονο στην περιοχή της Κυψέλης και με τη χρήση σωματικής βίας, αλλά και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβίδι) κατάφεραν να αποσπάσουν κινητό τηλέφωνο».

Πάλεψε με τον κουκουλοφόρο

Στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, 51χρονος εργαζόμενος πρακτορείου, πήρε μεγάλο ρίσκο και πάλεψε σώμα με σώμα με επίδοξο κουκουλοφόρο ληστή, που τον απείλησε με όπλο, τρέποντάς τον σε φυγή. Όχι για πολύ, όμως! Η κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των αστυνομικών του Τμήματος Γαργαλιάνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, οδήγησαν γρήγορα στον εντοπισμό και τη σύλληψη, όχι μόνο του 26χρονου εισβολέα, αλλά και 20χρονου συνεργού του.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 25χρονο αλλοδαπό. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, πρώτες πρωινές ώρες, στους Γαργαλιάνους, «ανωτέρω 26χρονος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε πρακτορείο «ΟΠΑΠ».  Με την απειλή όπλου, ζήτησε χρήματα από υπάλληλο, ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, ενώ κατά τη συμπλοκή, ο 26χρονος τον χτύπησε στο κεφάλι και ακολούθως τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό».

Πιστόλι-απομίμηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συμπλοκής, έπεσε από τα χέρια του επίδοξου ληστή το πιστόλι, που κρατούσε, το οποίο και βρήκαν οι αστυνομικοί διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για απομίμηση. Η συμπλοκή είχε καταγραφεί και σε κάμερα και μέσω όλων των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, οι αστυνομικοί μπόρεσαν να φθάσουν στην ταυτότητα των δύο εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις