Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναυτική φωτοβολίδα και θάνατος: «Σου κατατρώγουν τα σωθικά”
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική φωτοβολίδα και θάνατος: «Σου κατατρώγουν τα σωθικά”

Ναυτική φωτοβολίδα και θάνατος: Προκαλούν τρομακτικά τραύματα

Στους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση ναυτικών φωτοβολίδων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τον τραγικό θάνατο 33χρονου στην Κρήτη. «Έχουμε δύο τραγικούς θανάτους από ναυτική φωτοβολίδα νέων ανθρώπων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ένας από τυφλή οπαδική βία. Ο δεύτερος από διασκέδαση την Κυριακή της αποκριάς», τόνισε αρχικά ο Μιχάλης Γιαννάκος. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα τραύματα που προκαλούν οι ναυτικές φωτοβολίδες. Σου κατατρώγουν τα σωθικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το προσωπικό των νοσοκομείων Νίκαιας και Αγίου Νικολάου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τα δύο παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν», τόνισε ο ίδιος. «Συνομίλησα με το προσωπικό των νοσοκομείων που υπερέβαλαν εαυτόν να σώσουν τα παιδιά. Είναι θανατηφόρα όπλα. Προκαλούν τρομακτικά εσωτερικά τραύματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Καμπανάκι για τις φωτοβολίδες

«Προσοχή λοιπόν σε τέτοια θανατηφόρα αντικείμενα. Κρίμα να φεύγουν ζωές ανθρώπων τσάμπα. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα νοσοκομεία όσο και οργανωμένα να είναι σηκώνουν τα χέρια ψηλά», σημείωσε. «Προσοχή και αυτοσυγκράτηση λοιπόν. Υπάρχουν ασφαλείς τρόποι διασκέδασης. Ας αφήσουμε τις ναυτικές φωτοβολίδες για τους ναυτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις