Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δελφίνια Θερμαϊκός: Υπέροχες εικόνες στη συμπρωτεύουσα
ΕΛΛΑΔΑ

Δελφίνια Θερμαϊκός: Υπέροχες εικόνες στη συμπρωτεύουσα

Δελφίνια Θερμαϊκός: Οι υπέροχες εικόνες με τα δελφίνια να κολυμπούν τα νερά του Θερμαϊκού.

Τουλάχιστον δύο δελφίνια καταγράφηκαν να κάνουν τις βουτιές τους στον Θερμαϊκό σήμερα, Τρίτη (19/3).

Στις εικόνες που δημοσιεύει το rthess.gr, φαίνονται να κινούνται στην περιοχή, την ώρα που περαστικοί και οχήματα ξεκινούν τη μέρα τους.

Στα πλάνα καταγράφονται τουλάχιστον δύο δελφίνια:

@radiothessaloniki945 Δελφίνια απολαμβάνουν βουτιές στον Θερμαϊκό! #fy #fyp #fypシ゚viral #mpesfypgamw #thessaloniki ♬ πρωτότυπος ήχος – Radio Thessaloniki 94,5

Λίγες ημέρες νωρίτερα, κάτοικοι και επισκέπτες στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης είδαν ακόμα μία πολύ όμορφη εικόνα.

Συγκεκριμένα, είδαν μία χαριτωμένη φώκια να κολυμπάει στην παραλία της περιοχής. Τη μικρή φώκια μαγνητοσκόπησε χρήστης του TikTok και μοιράστηκε το βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιόνια Οδός: Λύκος ήρθε φάτσα με… οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Αντιμέτωπος με ένα απρόσμενο θέαμα ήρθε οδηγός αυτοκινήτου που κινείτο επί της Ιονίας Οδού, όταν αντίκρισε ξαφνικά μπροστά του έναν λύκο να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο. Το περιστατικό συνέβη στο ύψος της Γαρβολίμνης, με το nafpaktianews.gr να φέρνει στο «φως» το βίντεο που πρόλαβε να τραβήξει ο οδηγός με το κινητό του τηλέφωνο, και στο οποίο καταγράφεται το ζώο ενώ τρέχει πάνω στον δρόμο.

Μετά από σχετική ειδοποίηση από τον οδηγό, στο σημείο υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί το ζώο, το οποίο, ωστόσο, διέφυγε μέσα σε αγροτική έκταση. Σημειώνεται ότι οι λύκοι στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζονται γύρω στους 1.100 και ζουν στα βουνά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Αντιθέτως, έχουν εξαφανιστεί από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, όπου εντοπίζονταν παλαιότερα.

Ελάφι κολυμπάει στον Κόλπο της Γέρας

Απίθανο και όμως αληθινό το θέαμα που αντίκρισαν εκδρομείς στη Λέσβο. Ένα ελάφι βγήκε από το δάσος για να απολαύσει τη δροσιά της θάλασσας στον Κόλπο της Γέρας. Εάν σίγουρα θα ρωτούσατε κάποιον για τη λιγότερο πιθανή τοποθεσία που σίγουρα θα παρέμενε ένα ελάφι, η θάλασσα του Κόλπου της Γέρας στη Λέσβο δεν θα ήταν σίγουρα μέσα στις απαντήσεις σας. Ωστόσο, στη Ευρειακή της Γέρας, ακριβώς εκεί ένα ελάφι αποφάσισε να κάνει μία βουτιά και να χαλαρώσει φυσικά, τραβώντας τα βλέμματα όλων των διερχόμενων οδηγών. Σύμφωνα με το LesvosPost.com, το πανέμορφο ζώο είχε βάλει ρότα προς το άγνωστο και ολοένα και περισσότερο απομακρυνόταν, κολυμπώντας μάλιστα με εκπληκτική ταχύτητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ξέφυγε από κάποια φάρμα της γύρω περιοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις