Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατρινό καρναβάλι, κοκαΐνη και κάνναβη!
ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό καρναβάλι, κοκαΐνη και κάνναβη!

Και συλλήψεις

Σαν ευκαιρία να πουλήσουν… παραισθήσεις, σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες της Πάτρας για την γιορτή του καρναβαλιού, είδαν κάποιοι επιτήδειοι της εκδηλώσεις χαράς, αλλά βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Γνωρίζοντας τους κινδύνους και εφαρμόζοντας ειδικό σχέδιο ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας,  συνέλαβαν δυο άτομα,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Παράλληλα, συνελήφθησαν δυο ακόμα  άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. «Ειδικότερα»,  ανέφερε η Αστυνομία «στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον ένα κατηγορούμενο διακινητή να πωλεί συνολικά 1,9 γραμμάρια κοκαΐνης και 1,2 γραμμάρια κάνναβης στους δυο αγοραστές και τους συνέλαβαν, ενώ ο έτερος συλληφθείς εντοπίστηκε στην οικία του κατηγορούμενου ως διακινητή και συνελήφθη. Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον κατηγορούμενο για διακίνηση, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και 320 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν 151,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 26 γραμμάρια κάνναβης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 2.430 ευρώ, ενώ στην κατοχή του έτερου συλληφθέντα που εντοπίστηκε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Κατασχέθηκαν ένα όχημα και μια μοτοσικλέτα, ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών. Το Σάββατο, πρώτη ημέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων,  εφαρμόστηκαν, ανακοίνωσε η Αστυνομία,  αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παραεμπορίου. Συνελήφθησαν συνολικά 43 άτομα για ναρκωτικά, για υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια, για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και βεγγαλικών, για κλοπή και παράβαση του Κ.Ο.Κ. Συγκεκριμένα:

Ελέχθησαν:  1.052 άτομα,

Προσήχθησαν: 124  άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ελέχθησαν: 650 οχήματα

Συνελήφθησαν:  43  άτομα, από τα οποία:

30 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

6 για υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι αδείας αρμόδιας αρχής.

5 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περι βεγγαλικών.

1 για κλοπή.

1 για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις