Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Λευκός θάνατος” πίσω από… πέτρες
ΕΛΛΑΔΑ

“Λευκός θάνατος” πίσω από… πέτρες

Συνελήφθη ανδρόγυνο Ρομά

Σε υπαίθριο χώρο, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάτω από ένα σωρό από μεγάλες πέτρες, έκρυβε τον «λευκό θάνατο»-πάνω από 7 κιλά ηρωίνης- πριν τον διακινήσει σε δυστυχείς χρήστες, ένα ανδρόγυνο.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για Ρομά, ηλικίας 40 και 38 χρόνων, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν σε περιοχή της συμπρωτεύουσας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οι οποίοι είχαν και τις σχετικές πληροφορίες για τη δράση του,  για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για απείθεια. Από την έρευνα και την παρακολούθηση που είχε προηγηθεί, οι αστυνομικοί είχαν αντιληφθεί ότι το ανδρόγυνο, χρησιμοποιώντας εναλλάξ δύο  αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του, για να παραπλανά τις Αρχές, επισκεπτόταν έναν υπαίθριο χώρο. Υποπτεύθηκαν ότι κάπου εκεί έκρυβαν τις ποσότητες της ηρωίνης προκειμένου να μην τις έχουν μέσα στο σπίτι τους σε περίπτωση έρευνας Αστυνομίας και εισαγγελέα.Οι αστυνομικοί, λοιπόν, μπήκαν στα ίχνη του ανδρόγυνου όταν αυτό έφθασε στον υπαίθριο χώρο και αφού έγινε η παραλαβή κάτω από τις πέτρες, αναχώρησαν. Τότε αστυνομικοί τους ακολούθησαν και σε κάποια στιγμή τους κάλεσαν για έλεγχο.

Ο 40χρονος οδηγός επιχείρησε να διαφύγει, αλλά σχεδόν αμέσως ακινητοποιήθηκε και ξεκίνησε η έρευνα στο όχημα. «Στην κατοχή τους»,  αναφέρει η Αστυνομία «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 327 γραμμαρίων, που, όπως διαπιστώθηκε, είχαν παραλάβει νωρίτερα από υπαίθριο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των ναρκωτικών (καβάτζα)». Ακολούθησε η έρευνα των αστυνομικών κάτω από τις μεγάλες πέτρες, ενώ οι προσπάθειές τους αλλά και η ανάσυρση των συσκευασιών από τους αστυνομικούς, καταγράφηκαν σε βίντεο.

6 κιλά και 679 γρ. στις πέτρες

«Σε έρευνα που έγινε στον παραπάνω χώρο», συνεχίζει η Αστυνομία «βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε βράχους, άλλες 16 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6 κιλών και 679 γραμμαρίων. Στη κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.290 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο». Σε έρευνα που ακολούθησε  σε οικία, που χρησιμοποιούσαν,  βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 18.550 ευρώ. Κατασχέθηκε, επίσης,  το παραπάνω όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα, καθώς και ένα ακόμα όχημα ιδιοκτησίας του, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους, λέει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα της Ασφάλειας Σερρών δεν σταματάει εδώ. Οι αστυνομικοί ενώ το ανδρόγυνο παραπέμφθηκε στον ανακριτή, προσπαθούν μέσα από στοιχεία να βρουν τους προμηθευτές της τρομακτικής ποσότητας ηρωίνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις