Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων στα Ιωάννινα
ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων στα Ιωάννινα

Μαχαίρια 15 εκατοστών 

Ανήλικοι αλλοδαποί εναντίον επίσης ανηλίκων αλλοδαπών, διαφορετικής εθνικότητας, με μαχαίρι 15 εκατοστών στα Ιωάννινα! Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι ενήργησαν αστραπιαία μπροστά στο σοβαρό αιματηρό περιστατικό της συμπλοκής συνολικά τεσσάρων ανηλίκων, συνέλαβαν δύο 17χρονους Αιγύπτιους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύματα έναν επίσης 17χρονο Παλαιστίνιο και 16χρονο ομοεθνή του. Αποτέλεσμα της αιματηρής επίθεσης ήταν οι δύο τραυματίες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης. Από αυτούς,  0 17χρονος που δέχθηκε μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα, παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ ο 16χρονος Παλαιστίνιος που έφερε τραύμα στο πόδι από μαχαίρι, μετά από τις πρώτες βοήθειες πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στη Δομή Φιλοξενίας Ανηλίκων. Η αιματηρή συμπλοκή έλαβε χώρα στο κέντρο των Ιωαννίνων, αλλά η αιτία της δεν έχει γίνει γνωστή καθώς κανένας από τους τέσσερις δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους που τους έφεραν αντιμέτωπους, αλλά και για ποιο λόγο οι δράστες ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια.

Οι 17χρονοι Αιγύπτιοι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και σε βάρος τους, βάσει της επίσημης ενημέρωσης της Αστυνομίας,  σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. «Ειδικότερα»,  πληροφορεί η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διερεύνηση υπόθεσης τραυματισμού δύο ανήλικων αλλοδαπών με μαχαίρι, που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Μαχαίρια 15 εκατοστών

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια μήκους 15 εκατοστών έκαστο. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγήθηκαν  στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, και οι τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί διέμεναν σε Δομή Φιλοξενίας Ανηλίκων στα Ιωάννινα σε διαφορετικές πτέρυγες, όμως. Τι ακριβώς συνέβη και αποφάσισαν να «λύσουν» τις διαφορές τους με μαχαίρια είναι αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους υπευθύνους της δομής.

Θεσσαλονίκη, εξόρμηση για παραβατικότητα

Καθώς το ζήτημα της παραβατικότητας των ανηλίκων, γενικώς, έχει πάρει καιρό τώρα ανησυχητικές διαστάσεις, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες στο κέντρο πόλης, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. «Στο πλαίσιο της δράσης», ανέφερε η Αστυνομία  «η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 118 άτομα, εκ των οποίων 2 ενήλικοι και 116)ανήλικοι. Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας».

Τα στοιχεία που συλλέγονται από αλλεπάλληλες τέτοιες εξορμήσεις, ελέγχους και καταγραφές, «θα αποτελέσουν», συμπληρώνει η ΕΛ.ΑΣ «αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις