Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη και ο δεύτερος Σομαλός – Για ληστεία και απόπειρα βιασμού της 36χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη και ο δεύτερος Σομαλός – Για ληστεία και απόπειρα βιασμού της 36χρονης

Στον Άγιο Παντελεήμονα

Έξι ημέρες από τη σύλληψη του 20χρονου Σομαλού, που κατηγορείται για ληστεία και απόπειρα βιασμού με θύμα 36χρονη μέσα στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 18χρονος συνεργός του, επίσης Σομαλός, που αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία γνώριζε τα στοιχεία του είχε στη διάθεσή της τη φωτογραφία του από παλαιότερη σύλληψη και αστυνομικοί της ΄Αμεσης Δράσης τον αναζητούσαν στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη βάσει εντάλματος. Ο 18χρονος Σομαλός, μαζί με τον 20χρονο συμπατριώτη του, δύο νεαροί, που μπήκαν στη χώρα ως ασυνόδευτοι ανήλικοι, φιλοξενήθηκαν σε Δομές, αλλά βγήκαν στους δρόμους της παρανομίας, πρωινές ώρες της 29ης Φεβρουαρίου είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα 36χρονης στα Εξάρχεια. Είχαν, όπως προέκυψε, παραβιάσει με κατσαβίδι την μπαλκονόπορτα στον πρώτο όροφο και εμφανίστηκαν στην κρεβατοκάμαρα, όπου η ανύποπτη γυναίκα κοιμόταν.

«Ξύπνησα και καθώς κοιμάμαι με το φως αναμμένο, είδα δεξιά και αριστερά μου δύο αγνώστους. «Μη φωνάξεις», είπε ο ένας. Εντάξει, είπα ψιθυριστά. Με ρώτησαν αν μένει στο σπίτι και κάποιος άλλος. Όχι, απάντησα. Ξαναρώτησαν αν περίμενα κάποιον.Ιδια απάντηση. Ζήτησαν, σε πρώτη φάση, μετρητά και κοσμήματα. Ο ένας, πλησίασε στο κρεβάτι και προσπάθησε να κατεβάσει την κουβέρτα για να αγγίξει το στήθος μου.

«Ύψωσα τη φωνή»

Δεν θέλω τέτοια πράγματα, του είπα υψώνοντας για πρώτη φορά τη φωνή. Τότε, συνέχισε και πάλι να ρωτάει για τα λεφτά. Πού είναι, που είναι. Κάποια στιγμή έφυγε, πήγε να ψάξει και έμεινε ο δεύτερος, ο οποίος κι αυτός επιχείρησε το ίδιο, παίρνοντας την ίδια απάντηση» Οι δράστες διέφυγαν από το διαμέρισμα παίρνοντας 1050 ευρώ, κοσμήματα, ρολόι, μια τσάντα και κινητό. Η εξιχνίαση της ληστείας και της απόπειρας βιασμού, όπως χαρακτηρίζονται από τον Νόμο οι πράξεις τους, έγινε, εν πολλοίς, και μέσω ενός Ιρανού!

Ήταν ο άνθρωπος, που αγόρασε από κατάστημα αλλοδαπού, στο κέντρο της Αθήνας, το κινητό τηλέφωνο της  γυναίκας (!), το οποίο είχαν πουλήσει οι εισβολείς του διαμερίσματος! Η 36χρονη κομμώτρια, είδε στον υπολογιστή της   ότι κάποιος έστελνε μηνύματα μέσω viber από το κινητό της. Ήρθε σε επαφή με τον κάτοχο που ήταν ένας Ιρανός, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε την τύχη του κινητού, δέχθηκε αμέσως να μεταβεί στην Αστυνομία, να το καταθέσει.

Οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι ενώ η 36χρονη σε φωτογραφίες που τους έδειξαν σεσημασμένων, αναγνώρισε και τους δύο Σομαλούς.

Η Αστυνομία εντόπισε στις 10 Μαρτίου τον 20χρονο, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς: «Είμαι καλό παιδί. «Παρασύρθηκα από τον 18χρονο να κάνουμε τη ληστεία. Δεν θα έκανα κακό στην κοπέλα». Με ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση του 18χρονου στον οποίο έριξε την ευθύνη ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός του συνεργός του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις