Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σκρέκας Βαρβάκειος: Πού κυμαίνονται οι τιμές φέτος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας Βαρβάκειος: Πού κυμαίνονται οι τιμές φέτος

Σκρέκας Βαρβάκειος: «Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε να φτάσουμε»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισκέφθηκε την Ιχθυαγορά της Βαρβάκειου προκειμένου να ενημερωθεί για τις τιμές των θαλασσινών που έχουν την τιμητική τους στο σαρακοστιανό τραπέζι. Καθώς η κίνηση στην Ιχθυαγορά κορυφώνεται εν όψει της Καθαράς Δευτέρας, ο κ. Σκρέκας έκανε «αυτοψία» στους πάγκους και συνομίλησε με τους ιχθυοπώλες. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι: «η προσπάθεια της κυβέρνησης να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά, να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, συνεχίζεται». Στη συνέχεια, ανέφερε στη δήλωσή του πως: «Τα μέτρα που λαμβάνουμε σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς» αναγνωρίζοντας πάντως ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά».

«Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Ούτε η αποκλιμάκωση των τιμών που βλέπουμε σήμερα σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα, όπως είναι τα θαλασσινά, τα κατεψυγμένα ή όπως σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, μη τρόφιμα που με τα μέτρα που πήραμε βλέπουμε μια αποκλιμάκωση τιμή, όπως είναι για παράδειγμα τα καθαριστικά, τα απορρυπαντικά, βρεφικές πάνες. Αυτά δεν μας αρκούν. Θέλουμε ακόμα πιο γρήγορα να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και θέλουμε βεβαίως και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων και εκεί να δούμε τις τιμές σιγά σιγά να αρχίσουν να υποχωρούν», υπογράμμισε ο υπουργός.

Πώς θα λειτουργήσει η Ιχθυαγορά το τριήμερο  και πού κυμαίνονται οι τιμές

Όπως κάθε χρόνο, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, αλλά και η Βαρβάκειος θα είναι ανοιχτά ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα για να εξυπηρετήσουν το κοινό. Οι φούρνοι θα είναι διαθέσιμοι για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία για τον χαλβά. Επίσης, ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου, η οποία θα λειτουργήσει το Σάββατο μέχρι τις 19.00, την Κυριακή από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 και από τις 21.00 με συνεχές ωράριο μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλη Σίμο, οι τιμές φέτος είναι μειωμένες κατά 1-2 ευρώ. Γύρω στα 8-9 ευρώ από 10 -11 ευρώ, που ήταν πέρυσι, πωλείται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος), τα 12 ευρώ «αγγίζει» η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8,98 ευρώ, δηλαδή είναι περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7,98 ευρώ και είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις