Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΥΠΑ πρόγραμμα για κακοποιημένες γυναίκες: Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ πρόγραμμα για κακοποιημένες γυναίκες: Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία

Η ανακοίνωση της δράσης πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση

Στη δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συμμετέχει η ACCESS Fashion, προσφέροντας θέσεις εργασίας στις γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη ή ενδοοικογενειακή βία. Στόχος της δράσης είναι να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία και να αφήσουν οριστικά πίσω κάθε κακοποιητικό περιβάλλον.

Η εμβέλεια της δράσης είναι πανελλαδική και καλύπτει γυναίκες, χωρίς προαπαιτούμενο να έχουν εγγραφεί στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ. Εκτός από την ACCESS Fashion, την δράση στηρίζουν 32 ακόμα επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ. Οι γυναίκες που είναι θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για θέση εργασίας, στέλνοντας απλά email με τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΔΥΠΑ.

Το μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίησή της υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Εκ μέρους της ACCESS Fashion συμμετείχε η HR Manager της εταιρείας κα. Ελένη Χαλκίδου.

Σχετικά με τη συμμετοχή της ACCESS Fashion στην δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη», η κα. Χαλκίδου επισημαίνει: «Προσφέρουμε την αμέριστη στήριξή μας στην ιδιαίτερα σημαντική για την κοινωνική συνοχή πρωτοβουλία της ΔΥΠΑ, η οποία απλώνει δίχτυ προστασίας για κακοποιημένες γυναίκες. Η επανένταξη αυτών των γυναικών στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό βήμα για να περάσουν οριστικά από ένα κακοποιητικό περιβάλλον σε μία κανονική ζωή, με προοπτικές. Παραμένουμε στην διάθεση τόσο της ΔΥΠΑ όσο και της πολιτείας, προκειμένου να συνεισφέρουμε σε κάθε ενέργεια που έχει στόχο τη στήριξη άνεργων γυναικών, θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις