Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιώργος Νταλάρας Κύπρος: Απόψε τιμά με τα τραγούδια του τις γυναίκες – σύμβολα
ΚΟΣΜΟΣ

Γιώργος Νταλάρας Κύπρος: Απόψε τιμά με τα τραγούδια του τις γυναίκες – σύμβολα

Γιώργος Νταλάρας Κύπρος: Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974 και την Ημέρα της Γυναίκας, ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει απόψε για τις γυναίκες σύμβολα στην Κύπρο

Με μεγάλη χαρά θα υποδεχτούν απόψε Παρασκευή 15 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία, στις 20.00, το σπουδαίο τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα,  καθώς θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς για τις γυναίκες – σύμβολα της Κύπρου. Ο καλλιτέχνης και φίλος της Κύπρου Γιώργος Νταλάρας, είναι Κύπριος υπήκοος με τιμητική πολιτογράφηση από την περίοδο που τραγουδούσε σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας χρήματα για την Άμυνα της Μεγαλονήσου. Είναι επίσης επίτιμος Δημότης του Δήμου Στροβόλου, στο Δημοτικό Θέατρο του οποίου θα γίνει απόψε η εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, το γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας ,σε συνεργασία με το Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων από τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής του 1974, αλλά και επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Κάθε Γυναίκα και μια Ιστορία – Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου».

Κάθε Γυναίκα και μια Μια Ιστορία

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης με τίτλο: «Κάθε Γυναίκα και Μια Ιστορία – Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου», θα τιμηθούν γυναίκες που πρόσφεραν στον αγώνα της Κύπρου, υπερασπιζόμενες την πατρίδα. Θα αναδειχθούν επίσης αθέατες πτυχές του κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974. Θα τιμηθούν ειδικότερα,γυναίκες σύμβολα της Κύπρου που με τη δράση, τον αγώνα και την αυταπάρνησή τους συνέβαλαν στον αγώνα για δικαίωση και ελευθερία, αλλά και γυναίκες που αποτελούν άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας.

Στην εκδήλωση επίσης θα συμμετάσχουν, αφιλοκερδώς, το φωνητικό σύνολο Διάσταση και η ηθοποιός Ζωή Κυπριανού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ωστόσο απουσιάζει στο Άγιο Όρος όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις