Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιφιγένεια Λάγιου για κύκλωμα νοθείας: Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, μιλά για πρώτη φορά
ΕΛΛΑΔΑ

Ιφιγένεια Λάγιου για κύκλωμα νοθείας: Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, μιλά για πρώτη φορά

Ιφιγένεια Λάγιου για κύκλωμα νοθείας: Η πρώην παίκτρια του "My Style Rocks" αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα νοθεία καυσίμων

Για πρώτη φορά, μετά την απολογία της, η Ιφιγένεια Λάγιου μίλησε για τη σύλληψή της και περιγράφει πώς βρέθηκε από το πουθενά μπλεγμένη με το κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών. Η πρώην παίκτρια του “My Style Rocks” αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και αναφέρει στον Alpha πως δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το κύκλωμα. Όπως λέει, συνελήφθη γιατί… βρέθηκε σε ένα από τα πρατήρια που προμηθεύονταν τα νοθευμένα καύσιμα. “Κάνει μια έφοδο η αστυνομία μόλις έκλεινα το ταμείο μου, ήμουν με τα χρήματα στο χέρι και μου λένε “απομακρύνσου από τον υπολογιστή! Δώσε μας τα χρήματα, φέρε μας το κινητό σου και την τσάντα σου”. Προσπαθούσα να διατηρήσω την ηρεμία μου και έπρεπε να τους βοηθήσω στην κατάσταση που βρισκόμουν. Όσο πιο πολύ τους βοηθούσα, τόσο πιο εύκολο θα ήταν το να γυρίσω στο σπίτι μου. Εντέλει όμως δεν λειτούργησε αυτό”, είπε αρχικά.

“Δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου οτιδήποτε που θα με προβλημάτιζε”

“Ήμουν πελάτισσα στο συγκεκριμένο πρατήριο, πήγαινα το αυτοκίνητο μου για να βάλω βενζίνη. Κάποια στιγμή είδα μια αγγελία ότι ζητούσαν προσωπικό. Επειδή ήθελα να ενισχύσω το εισόδημα μου, γιατί έχω και το δικό μου μαγαζί με ρούχα, αποφάσισα να του πως ότι ενδιαφέρομαι. Πέρασα μια συνέντευξη και στα μέσα του Δεκεμβρίου ξεκίνησα να εργάζομαι εκεί. Έκοβα αποδείξεις και εργαζόμουν στο πλυντήριο. Δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου οτιδήποτε που θα με προβλημάτιζε”, δήλωσε.

Η Ιφιγένεια Λάγιου περιέγραψε τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με τους αστυνομικούς, οι οποίοι της πέρασαν χειροπέδες. “Ετοιμαζόμουν να σχολάσω όταν μέσα στο μαγαζί ήρθαν οι αστυνομικοί. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε, δε μου είπαν κιόλας. Άρχισαν να με ρωτούν πράγματα που δεν ήξερα να τα απαντήσω. Κάποια στιγμή κατέρρευσα, με έπιασε κρίση πανικού. Δεν ήξερα τι συμβαίνει. Μου είχαν πάρει και το κινητό, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν. Μετά από ώρες μας οδήγησαν όλους μαζί στα κρατητήρια”, σημείωσε η 27χρονη.

“Στα κρατητήρια στο Ζεφύρι μας είχαν τσιμπήσει παντού κοριοί”

Η Ιφιγένεια Λάγιου περιέγραψε τα έξι δραματικά 24ωρα που πέρασε πίσω από τα κάγκελα. “Με πήγαν αρχικά στα κρατητήρια στη ΓΑΔΑ, κατά τις 4 το πρωί, που δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η έρευνα. Έμεινα σε μια καρέκλα για 24 ώρες να δίνω τα δακτυλικά μου αποτυπώματα, τις φωτογραφίες μου, τα τατουάζ μου. Δηλαδή ήταν πολύ περίεργη αυτή η εμπειρία, δεν την είχα ξαναζήσει. Και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, εγώ έπρεπε να είμαι εκεί, σε μια καρέκλα, να περιμένω” είπε.

“Έμεινα για δύο βράδια στα κρατητήρια. Επειδή όμως εκεί δεν δέχονται γυναίκες, μου το έκανα χαριστικά αυτό γιατί δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, για να μπορούν να με έχουν κοντά τους, εάν συμβεί κάτι. Μετά πήγα στα κρατητήρια σε άλλη περιοχή, στο Ζεφύρι, που ήταν ανακαινισμένα και πολύ ωραία, αλλά όταν ξυπνήσαμε… μας είχαν τσιμπήσει παντού κοριοί! Είχαμε παντού φουσκάλες! Δεν το είχαμε καταλάβει, ξυπνήσαμε και ήμασταν όλες οι κοπέλες έτσι”, περιέγραψε. “Παρακαλάγαμε να μείνουμε στα κρατητήρια, δεν θέλαμε να φύγουμε, αλλά είπε ο διοικητής να γίνει απολύμανση, οπότε έπρεπε να φύγουμε. Μας μετέφεραν στα κρατητήρια της Αγίας Βαρβάρας, λοιπόν, οπότε μέσα σε έξι μέρες άλλαξα τρία κρατητήρια” σημείωσε χαρακτηριστικά η 27χρονη Ιφιγένεια Λάγιου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Ελεύθερη χωρίς όρους

Μετά την απολογία της στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, χωρίς να της επιβληθεί περιοριστικός όρος. Περιμένοντας να δικαστεί και να αποδείξει την αθωότητά της ενώπιον της δικαιοσύνης, έχοντας στο πλευρό της τον δικηγόρο της Δημήτρη Ζορμπά προσπαθεί να βάλει μια τέλεια σε όσα συνέβησαν και να επιστρέψει στην καθημερινότητα της. “Είμαι ξανά πίσω στο μαγαζί μου, στην Άνω Γλυφάδα και θέλω να τα αφήσω όλα αυτά πίσω μου. Είχα χρόνο για να σκεφτώ, να κάνω τον απολογισμό μου και να καταλάβω ποιους ανθρώπους έχω πραγματικά δίπλα μου. Ήταν ένας εφιάλτης που θέλω να ξεχάσω” είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις