Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φθιώτιδα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των βάρβαρων ληστών
ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των βάρβαρων ληστών

Μαρτύριο έξι ωρών

Συγκλονισμένοι και οι αστυνομικοί από όσα απάνθρωπα και κτηνώδη διέπραξαν τουλάχιστον δύο κουκουλοφόροι ληστές μέσα σε σπίτι σε περιοχή της Σπερχειάδας, έχουν εξαπολύσει πραγματικό ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό, τη σύλληψή τους και την παράδοσή τους στη Δικαιοσύνη.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Θύματα δύο αδέλφια, άνδρας 83 ετών και γυναίκα 86 ετών, οι οποίοι δεινοπάθησαν επί τρεις ώρες όμηροι στα χέρια των απάνθρωπων, οι οποίοι δεν δίστασαν σε υλοποίηση μιας αρρωστημένης σκέψης, να σύρουν δεμένα τα αδέλφια στο σαλόνι του σπιτιού και να βάλουν φωτιά σε ένα χαλί (!), απειλώντας και μόνο με τη φρικιαστική πράξη ότι θα τους κάψουν ζωντανούς, αν δεν αποκαλύψουν πού έχουν κρυμμένα χρήματα! Τα μαρτύριο των δύο αδελφών που μοιράζονται τη μοναξιά τους και βοηθούν ο ένας τον άλλον, τελείωσε πολλές ώρες μετά αφότου οι κουκουλοφόροι και γαντοφορεμένοι εισβολείς τους άφησαν δεμένους με μονωτική ταινία και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χρειάστηκαν άλλες τρεις ώρες να λυθούν, βοηθώντας ο ένας τον άλλον και να ειδοποιήσουν σε οικτρή κατάσταση συγγενικό τους πρόσωπο και αυτό με τη σειρά του την Αστυνομία, που έφθασε στο σπίτι του μαρτυρίου και ερεύνησε σχολαστικά για το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην αναγνώρισή τους. Οι σκηνές της κτηνωδίας άρχισαν να ξετυλίγονται ώρα 11 τη νύχτα. Τα δύο αδέλφια εκείνη την ώρα βυθίστηκαν στο σκοτάδι, χωρίς να γνωρίζουν την αιτία. ΄Όπως αποδείχθηκε οι κυνικοί κακοποιοί, είχαν κόψει τα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πριν εισβάλουν στο σπίτι. Και για να δημιουργήσουν σύγχυση στα θύματα, αλλά και για να μη δουν χαρακτηριστικά τους, αν και φορούσαν κουκούλες και γάντια στα χέρια.

Τους έδεσαν

Οι βάρβαροι εισβολείς όταν βρέθηκαν μέσα στο σπίτι ακινητοποίησαν τα ηλικιωμένα αδέλφια, που ψηλάφιζαν στο σκοτάδι και τους έδεσαν τα χέρια με μονωτική ταινία, που είχαν μαζί τους. Ο ένας από τους κακοποιούς έβαλε έναν  κόφτη μετάλλων (!) στο λαιμό του 83χρονου, απαιτώντας επιτακτικά χρήματα. Όσο δεν τα έβρισκαν, συνέβη η απίστευτης βαρβαρότητας πράξη. Έσυραν τα δεμένα αδέλφια στο σαλόνι και έβαλαν φωτιά στο χαλί, υπονοώντας ότι θα τους κάψουν αν δεν παραδώσουν τα χρήματα, που πίστευαν ότι είχαν στο σπίτο. Εν τέλει, επί τρεις ώρες, που τους κράτησαν ομήρους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, βρήκαν οικονομίες 4.700 ευρώ και μια κάρτα τραπεζική και όταν πείστηκαν ότι δεν υπήρχε τίποτε άλλο να αρπάξουν, τους άφησαν δεμένους με το χαλί να σιγοκαίει και βγήκαν από το σπίτι.

Το μαρτύριο των αδελφών δεν είχε τελειώσει όμως. Πάλεψαν άλλες τρεις ώρες να λυθούν. Το κατάφεραν στις 6 το πρωί. Και τότε ενημέρωσαν γείτονά τους. Μία ώρα αργότερα, λίγο μετά τοις 7 ενημερωνόταν και η Αστυνομία. Η σύλληψη των κτηνωδών ληστών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την αστυνομία σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα και τις όμορες περιοχές. Ψάχνουν να τους βρουν όχι μόνο γιατί διέπραξαν την εγκληματική πράξη αλλά και για να τους προλάβουν να μην το επαναλάβουν σε άλλους μοναχικούς ανθρώπους, καθώς σε τέτοιες σκληρές καταστάσεις ο κίνδυνος για τη ζωή την ίδια των θυμάτων, λόγω και της ηλικίας και των συναφών προβλημάτων υγείας, είναι πολύ μεγάλος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις