Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 12χρονη Κολωνός εξελίξεις: Ενοχή της μητέρας για μαστροπεία πρότεινε η εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ

12χρονη Κολωνός εξελίξεις: Ενοχή της μητέρας για μαστροπεία πρότεινε η εισαγγελέας

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης για μαστροπεία πρότεινε η εισαγγελέας -Ζήτησε απαλλαγή Μίχου για βιασμό

Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων, ζήτησε από τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) η εισαγγελέας. Η εισαγγελικός λειτουργός, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευθεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Συνολικά, για τον Μίχο ζήτησε ενοχή για τέσσερις κατηγορίες και απαλλαγή για τρεις.

Η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή της μητέρας της 12χρονης για μαστροπεία και πορνογραφία

Ωστόσο, η εισαγγελέας του ΜΟΔ ζήτησε την ενοχή της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό για όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και αφορούν την εκπόρνευση της κόρης της, με την επιβαρυντική περίσταση πως είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η μητέρα της 12χρονης πρέπει να κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες:

Της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους.

Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Ζήτησε ενοχή και του «Μιχάλη»

Η εισαγγελέας με την αγόρευσή της ζήτησε, επίσης, να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος, και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του «Μιχάλη» για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε πως συνευρέθη με τη 12χρονη.

Πρότεινε την καταδίκη 22 κατηγορουμένων

Την ίδια ώρα, την καταδίκη ακόμα 22 κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση πρότεινε η εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για:

Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία κατά το κατηγορητήριο έκλειναν «ερωτικά ραντεβού» με την ανήλικη.

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή ενός άνδρα πακιστανικής καταγωγής, φερόμενου ως πελάτη, λόγω αμφιβολιών.

Λύτρας: Έντονη αντίδραση για την εισαγγελική απόφαση που αφορά στον Ηλία Μίχο

Ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης που βιαζόταν και εκπορνευόταν στον Κολωνό, έκανε λόγο για «απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση» σε ότι αφορά στον Ηλία Μίχο, ενώ προέβλεψε πως η πρόταση αυτή «δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο». Μιλώντας στο MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, σημείωσε πως: «Τα περισσότερα πράγματα από τη δικογραφία είχαν διαρρεύσει. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι συγκεκριμένα. Η κ. Νικολού, δεν μας αιφνιδίασε απλά, έκανε μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη. Ανέφερε ότι δέχεται αυτά που είπε η 12χρονη. Και ξαφνικά έχουμε απαλλαγή του ενός κατηγορουμένου για βιασμό. Άρα πώς το δέχεται αφού η ανήλικη λέει ότι τη βίασε;»

Ο ίδιος σημείωσε ότι η εισαγγελέας «ζήτησε την ενοχή του πρώτου κατηγορούμενου για μαστροπεία, αλλά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενους την πήγαινε σε οίκους ανοχής. Κι αυτό η εισαγγελέας το έβγαλε από το κάδρο. Κι αυτό το ρίχνει στη μητέρα της». Τέλος, αποκάλυψε πως όλοι οι ψυχολόγοι και παιδοψυχίατροι που εξέτασαν την 12χρονη αποφάνθηκαν ότι λέει την αλήθεια. «Θα σας αποκαλύψω, εξετάστηκε ψυχολόγος, η παιδοψυχίατρος της ανήλικης και ένας ακόμα ψυχίατρος. Όλοι είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια τόσο για τον κατηγορούμενο, όσο και για τη μητέρα του. Η εισαγγελέας έφερε πέντε σελίδες και τις έκανε ανάγνωση μετά από 40 συνεδριάσεις».

ΚΚΕ: Εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο

“Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο να ”πέσει στα μαλακά” ο συγκεκριμένος δράστης ”ξεπλένοντας”, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού” τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και προσθέτει:

“Αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ”αθωώνει” τους δράστες-τέρατα. Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη”.

“Επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων” υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Εθνικό όνειδος τα περί “απαλλαγής” του “νοσηρού εγκεφάλου” της υπόθεσης του Κολωνού

“Η Ελληνική Λύση είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την συντονισμένη απόπειρα συγκάλυψης της φρικτής δράσης της συμμορίας των παιδοβιαστών του Κολωνού, που γινόταν συντονισμένα σε “ανώτερο επίπεδο””, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου “οι πληροφορίες περί “απαλλαγής” του “νοσηρού εγκεφάλου” της συμμορίας από τα βαρύτερα εγκλήματα, αποτελούν εθνικό όνειδος, ή ακόμα χειρότερα, “θα βλέπει η ντροπή κάποιους δικαστές και θα ντρέπεται”…”.

“Προειδοποιούμε άπαντες, ότι όταν ο λαός μας δώσει την δύναμη, όλοι όσοι πίστευαν ότι θα ασελγούν σε παιδικά κορμιά και στην ίδια την πατρίδα, ατιμώρητοι, θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται…”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Νέα Αριστερά: Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

Παρέμβαση στην δίκη της υπόθεσης του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό, κάνει με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι και ότι πολίτες απαιτούν το αυτονόητο: “Δικαιοσύνη και δικαίωση για ένα ανήλικο κορίτσι που βίωσε ένα ανείπωτο μαρτύριο διάρκειας. Μαρτύριο που συνεχίζει να βιώνει ψυχικά όλο αυτό τον καιρό”.

Ακολούθως σχολιάζει ότι “η πρόταση της εισαγγελέα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης. Τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό.

Παρακολουθούμε με ανησυχία αλλά και με την προσδοκία η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Να τιμωρήσει τους πραγματικούς δράστες ανάλογα με την ενοχή και το βάρος του εγκλήματος τους όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου.

Ταυτόχρονα όμως ζητάμε επιτακτικά, τη στήριξη και την προστασία της ανήλικης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της”.

Ακρίτα: Αηδία, αποτροπιασμός και φρίκη

Μια έντονα φορτισμένη ανάρτηση έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, η οποία έγραψε στο Facebook:

“Από την ώρα που διάβασα για τον Μίχο που – κατά την εισαγγελέα – ούτε παιδοβιαστής είναι, ούτε ντ@βατζής, αισθάνομαι σωματικά άρρωστη. Αλήθεια. Έντονος πονοκέφαλος κι ένα στομάχι χάλια.

Δεν ήξερα σε ποιο βαθμό μπορεί να σωματοποιήσει κανείς την αηδία, τον αποτροπιασμό και τη φρίκη που εισπράττει όταν ούτε η καρδιά, ούτε το μυαλό μπορουν να επεξεργαστούν αυτό το βδέλυγμα που ζήσαμε σήμερα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις