Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Η Κ19 του Ολυμπιακού γράφει ιστορία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Κ19 του Ολυμπιακού γράφει ιστορία

Οι μικροί του Ολυμπιακού συνεχίζουν το πάρτυ στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή την φορά συνέτριψαν τη γερμανική Μπάγιερν στο γήπεδό της στο Μόναχο! Έτσι το ταξίδι στο όνειρο συνεχίζεται. Στόχος και σκοπός είναι ο τελικός και η κατάκτηση του βαρύτιμου κυπέλλου του Τσάμπιονς Λιγκ του final-4 του Youth League πιο σωστά. Τώρα στην ημιτελική φάση η Κ19 του Ολυμπιακού θα παίξει με μια από τις Ναντ ή Κοπεγχάγη. Βέβαια ο Ολυμπιακός διαθέτει μια από τις καλύτερες ομάδες που παίρνει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ Κ19!  Όπως είδαμε στην τηλεόραση η εξαιρετική ομάδα των νέων του Ολυμπιακού χρειάστηκε μόλις οκτώ (8) λεπτά για να νικήσει και την αντίστοιχη ομάδα της Μπαγιερν μέσα στο σπίτι της και να βρεθεί στις τέσσερις (4) ομάδες του UEFA Youth League.

Έτσι οι μικροί «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Συλαϊδόπουλου νίκησαν 3-1 την Μπάγερν Μονάχου Κ19 στον νοκ-άουτ προημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του βαυαρικού συλλόγου και «έδειξαν ξανά ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα προηγούμενα αποτελέσματά της»! Να σημειώσουμε πως και τα τρία τέρματα οι μπέμπηδες του Ολυμπιακού τα πέτυχαν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Και συγκεκριμένα στο 32′, στο 37′ και στο 40′ λεπτού! Η Κ19 των Πειραιωτών, εκμεταλλεύθηκε όλα τα αμυντικά λάθη της γερμανικής ομάδας και μεγάλο θρίαμβο!

 

Ο αγώνας

Το πρώτο γκολ στο 32΄, το πέτυχε ο Χρήστος Μουζακίτης. Άνοιξε το σκορ με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από πίεση στον αντίπαλο γκολκίπερ και κακό διώξιμό του! Το δεύτερο γκολ, ήρθε στο 37′ και ήταν προϊόν της εξαιρετικής ατομικής προσπάθειας και αντίστοιχου τελειώματος από τον Αντώνη Παπακανέλλο! Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπάμπης Κωστούλας έγραψε το 0-3 με ωραίο δεξί σουτ, έπειτα από νέο λάθος διώξιμο της γερμανικής άμυνας μέσα στην περιοχή! Να πούμε πως η Μπάγερν μείωσε στο 63′ με τον Ρόμπερτ Ράμσακ. Στο φινάλε πίεσε, όμως τίποτα άλλο δεν άλλαξε, με τους «ερυθρόλευκους» να αμύνονται αποτελεσματικά και να διαχειρίζονται το αποτέλεσμα.

Οι αρκετοί Έλληνες που βρέθηκαν στις εξέδρες πανηγύρισαν έτσι μαζί με τα παιδιά του Δημήτρη Συλαΐδόπουλου αυτή τη μεγάλη νίκη που έστειλε τον Ολυμπιακό στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης! Και ναι είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Αυτό θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας στις 19 και 22 Απριλίου και αντίπαλος των Πειραιωτών στον ημιτελικό, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ναντ – Κοπεγχάγη. Μίλαν – Ρεάλ Μαδρίτης και Μάιντς – Πόρτο οι άλλοι δύο προημιτελικοί που θα «βγάλουν» και τον δεύτερο ημιτελικό!

Η αποβολή

Και κάτι ακόμη. «Πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια, ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή του Ολυμπιακού (Συλαϊδόπουλο) με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς υπήρξε ένταση ανάμεσα στον ίδιο και έναν παίκτη της Μπάγερν»!

Για την ιστορία να αναφέρουμε τις συνθέσεις των ομάδων

Μπάγερν Μονάχου: Σμιτ, Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες,  Γιένσεν, Αζνού, Ράμσακ, Κούσι – Ασάρε.

Ολυμπιακός: Σίνα, Πρεκατέ, Τανούλης, Κωστούλας, Αλαφάκης, Μουζακίτης,  Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Χ. Κωστούλας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις