Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Airbnb κάμερες: Νέοι κανόνες και αλλαγές για την προστασία των πελατών
ΚΟΣΜΟΣ

Airbnb κάμερες: Νέοι κανόνες και αλλαγές για την προστασία των πελατών

Airbnb κάμερες: Τέλος οι κάμερες μέσα στα καταλύματα αποφάσισε η Airbnb

Σε αλλαγή της πολιτικής της προβαίνει η εταιρεία Airbnb, προκειμένου να προστατέψει την ιδιωτική ζωή των πελατών στα ενοικιαζόμενα καταλύματα. Συγκεκριμενα απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό καταλυμάτων που εκμισθώνονται στον ιστότοπό της, με απώτερο σκοπο να εξασφαλίσει αλλά και να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των  χρηστών. Η χρήση καμερών παρακολούθησης στα Airbnbs, έχει αποτελέσει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μέχρι και σήμερα. Από τη μία πλευρά, οι κάμερες μπορούν να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να προστατεύσουν την ιδιοκτησία τους και από την άλλη πλευρά, οι κάμερες προβληματίζουν τους χρήστες κατά τη χρήση των καταλυμάτων.

Προηγουμένως η επιχείρηση μίσθωσης καταλυμάτων, επέτρεπε τις κάμερες ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι διάδρομοι ή το σαλόνι, εφόσον ήταν ορατές στην καταχώρηση του καταλύματος. Παρόλα αυτά,  η εταιρεία αποφάσισε να απαγορεύσει εντελώς τις κάμερες εσωτερικού χώρου,  σε μια προσπάθεια να δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα των χρηστών και να απλοποιήσει τις πολιτικές της.

Προστασία της ιδιωτικής ζωής των ταξιδιωτών 

Με ανακοίνωση της η εταιρεία που εδρεύει στο  Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, αναφέρει το εξής: «Η ενημέρωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της πλατφόρμας να απλοποιήσει την πολιτική της σε σχέση με τις κάμερες ασφαλείας και άλλες συσκευές, και έτσι να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή της κοινότητας οικοδεσποτών και ταξιδιωτών», Η νέα αυτή πολιτική, όπως και η ενίσχυση των κανόνων για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, θα τεθούν σε ισχύ στις 30 Απριλίου. «Ο στόχος μας με αυτούς τους νέους κανόνες είναι να προσφέρουμε στην κοινότητα μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά το τι μπορεί να περιμένει στην Airbnb», σημειώνει η Τζούνιπερ Ντάουνς, υπεύθυνη κοινότητας και συμπράξεων.

Επιπλέον, οι κάμερες στα κουδούνια και οι συσκευές ανίχνευσης ήχου-θορύβου, θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται από την Airbnb, για την προστασία των καταλυμάτων. Όσον αφορά τις εξωτερικές κάμερες, με τους νέους κανόνες, θα είναι υποχρεωτικό να γνωστοποιείται η παρουσία τους και το μέρος στο οποίο είναι τοποθετημένες ,πριν από οποιαδήποτε επιβεβαίωση κράτησης και δεν θα επιτρέπονται σε ορισμένους χώρους, όπως τα κλειστά εξωτερικά ντους ή οι σάουνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις