Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι «ανήλικοι ληστές του… Σαββάτου»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι «ανήλικοι ληστές του… Σαββάτου»

Ετσι προσδιόριζαν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο Κρήτης τη συμμορία

Οι «ανήλικοι ληστές του… Σαββάτου»! Ετσι προσδιόριζαν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο Κρήτης, τη συμμορία ανηλίκων που κάθε Σάββατο επιφύλασσε εφιαλτικές στιγμές σε μικρά παιδιά που έβγαιναν για τη βόλτα τους!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δράστες, δύο 17χρονοι και ένας 15χρονος, όπως προέκυπτε από τις καταθέσεις των θυμάτων, πλησίαζαν παρέες ανηλίκων οι οποίοι πάγωναν στη θέα και μόνο ενός μαχαιριού, που είχε περασμένο στη ζώνη του παντελονιού του, ένα από τα μέλη συμμορίας των ληστών! Είτε με την επίδειξη του κρεμασμένου μαχαιριού και σαφή «μηνύματα»  ότι θα το τραβήξουν και θα τους χτυπήσουν, είτε με γροθιές ή με την απειλή ότι θα χρησιμοποιήσουν βία, τρομοκρατούσαν και καταλήστευαν παρέες μικρών παιδιών. Οι καταγγελίες των έντρομων ή και χτυπημένων ανηλίκων, έφθαναν στην Αστυνομία του Ηρακλείου, οι αστυνομικοί της οποίας ξεκίνησαν έρευνα στους δρόμους της πόλης και κατάφεραν με τη βοήθεια και των περιγραφών των θυμάτων να συλλάβουν τους δράστες.

Πρόκειται, όπως προαναφέρθηκε, για τρεις ανήλικους, 2 17χρονους από την Αλβανία και έναν 15χρονο Ελληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για τέσσερις υποθέσεις ληστείας «με το κρεμασμένο μαχαίρι», εκ των οποίων η μία έμεινε στο στάδιο της απόπειρας. «Οι ανωτέρω ανήλικοι δράστες», τονίζει η Αστυνομία, «από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από την 02.03.2024 έως και την 09.03.2024, κινούμενοι πεζοί στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου διέπραξαν συνολικά τέσσερις  4 ληστείες εκ των οποίων τρείς  τετελεσμένες και μία απόπειρα, σε βάρος παρεών πεζών ανηλίκων κατά τις οποίες με την άσκηση ή και την απειλή άσκησης σωματικής βίας και με την απλή κατοχή μαχαιριού το οποίο απλά έφεραν σε ζώνη παντελονιού, εξανάγκασαν παθόντες να παραδώσουν χρηματικά ποσά που έφεραν».

Οι κηδεμόνες

Εκτός των ίδιων των δραστών των ληστειών, επιπλέον συνελήφθησαν  τρία άτομα (δύο αλλοδαποί και ημεδαπή) ως κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, καταλήγει η Αστυνομία. Η δράση της συμμορίας των ανηλίκων, ξεκίνησε το απόγευμα της 2ας Μαρτίου και είχε ως αποτέλεσμα τις ληστείες συνολικά δέκα παιδιών, ηλικίας έως 13 ετών! Στις 2 Μαρτίου, τέσσερις μικρά παιδιά,  περπατούσαν επί της λεωφόρου Ικάρου, κάτω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Με ένα μαχαίρι-πεταλούδα, ανάγκασαν τα παιδιά να τους παραδώσουν όλα κι όλα 20 ευρώ, που είχαν πάνω τους. Και αυτό συνέβη λίγα λεπτά πριν από τις 8 το βράδυ. Το επόμενο Σάββατο, 9 Μαρτίου, ίδια ώρα, οι ανήλικοι αλλά ένοπλοι ληστές,  έβαλαν στο στόχαστρο έναν ακόμα ανήλικο και τη φίλη του, που περπατούσαν αμέριμνοι επί της Μποφώρ.

Οι δράστες απείλησαν το αγόρι και όταν εκείνο προσπάθησε να διαφύγει, το άρπαξαν από το λαιμό και το ανάγκασαν να τους παραδώσει μόλις 5 ευρώ που είχε πάνω του…Δεν σταματούσαν με τίποτε, όμως. Πέντε λεπτά αργότερα, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, εντόπισαν μία άλλη παρέα, τριών αγοριών. Κάθονταν χαρούμενα σε ένα παγκάκι όταν τα πλησίασαν και τα ανάγκασαν με τη βία να τους παραδώσουν 15 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους. Σχεδόν 20 λεπτά αργότερα η συμμορία των τριών κατευθύνθηκε προς την πλευρά της παραλιακής, κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο, όπου βρήκαν  δύο ακόμα ανήλικα αγόρια, τα οποία απείλησαν με μαχαίρι. Δεν πρόλαβαν, όμως, να τους πάρουν χρήματα καθώς φοβήθηκαν την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου και την τυχόν αντίδραση του οδηγού και των επιβατών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις