Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή: Ξεκίνησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή: Ξεκίνησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή: Η αυλαία σήμερα άνοιξε για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα Τρίτη 12/03, στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη,τα πρώτα απογευματινά χεορουργεία επί πληρωμή, παρουσία του Υπουργού Υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων  στα δημόσια νοσοκομεία, ξεκίνησε από το «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη σήμερα το απόγευμα στης 16:00 και θα ακολουθήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» στης 17:00. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στα χειρουργεία που θα γίνουν στο «Παπαγεωργίου» συμπεριλαμβάνονται ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι θα υποβληθούν σε αφαίρεση βουβωνοκήλης. Παράλληλα με το «Παπαγεωργίου και το «ΑΧΕΠΑ», έτοιμα είναι ακόμη πέντε νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα τα απογευματινά χειρουργεία.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσία του στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε δήλωση του είπε: ότι «Μετά από 40 χρόνια που είχε συζητηθεί για πρώτη φορά το θέμα αυτό έγινε πλέον πράξη. Είμαι πραγματικά υπερήφανος όπου επί θητείας μου, με αξίωσε ο Θεός να είμαι Υπουργός που θα πραγματοποιηθούν επιτέλους τα  πρώτα απογευματινά χειρουργεία».

Έναρξη απογευματινών χειρουργείων σε 5  νοσοκομεία

Όπως επιβεβαιώθηκε σε μεγάλη τηλεδιάσκεψη που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων την περασμένη Παρασκευή, τις χειρουργικές τους αίθουσες και εκτός του πρωινού ωραρίου ανοίγουν αυτή την εβδομάδα: «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, ΑΧΕΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», «Σωτηρία», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

Οσον αφορά τα ωράρια, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ, «χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις πέραν του τακτικού ωραρίου, δεν μπορούν να διενεργούνται μετά της 10:00 μ.μ.». Απογευματινά χειρουργεία θα αναλαμβάνουν «το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που απασχολείται στο νοσοκομείο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και με οποιοδήποτε καθεστώς απασχόλησης. Επίσης, δύναται να συμμετέχουν και οι ειδικευόμενοι ιατροί χειρουργικών ειδικοτήτων ως χειρουργοί Β’ και Γ’. Το προσωπικό αυτό μπορεί να συμμετέχει στην ως άνω λειτουργία εφόσον δεν εφημερεύει, δεν απασχολείται υπερωριακά, ούτε σε απογευματινά ιατρεία κατά την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου». Τέλος, όσον αφορά τις αμοιβές, στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι «το παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των χειρουργείων, πέραν του τακτικού ωραρίου, αμείβεται με 15,00 ευρώ έκαστος, ανά ώρα απασχόλησης μετά το τακτικό ωράριο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις