Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τον έψαχναν για συμμετοχή σε σκληρή συμμορία Ρομά και τον βρήκαν… αναβαθμισμένο σε άλλη!
ΕΛΛΑΔΑ

Τον έψαχναν για συμμετοχή σε σκληρή συμμορία Ρομά και τον βρήκαν… αναβαθμισμένο σε άλλη!

Είχε στήσει τη συμμορία διαρρηκτών από τον Ιανουάριο

Έψαχναν με ένταλμα συλλήψεως έναν 48χρονο Ρομά κακοποιό, για συμμετοχή στις εγκληματικές ενέργειες της ανελέητης συμμορίας, τα μέλη της οποίας, στον καταυλισμό Βλυχό των Μεγάρων,  εκβίαζαν, χτυπούσαν, λήστευαν, πυροβολούσαν τα θύματά τους και απήγαγαν παιδιά για «λύτρα» και τον βρήκαν…  αρχηγό συμμορίας διαρρηκτών σε θερινές κατοικίες, στην Κινέτα!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η συμμορία της Κινέτας που αποδομείται από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων είχε οργανωθεί, λέει η Αστυνομία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στην περιοχή της Κινέτας. Εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο μετά από διάρρηξη οικίας και ακινητοποιήθηκε. Είχε στήσει τη συμμορία διαρρηκτών από τον Ιανουάριο. Οι δράστες, λέει η ΕΛ.ΑΣ,  κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες, επέλεγαν εξοχικές κατοικίες, που κατά τους χειμερινούς μήνες δεν κατοικούνταν και  με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, τις παραβίαζαν και  άρπαζαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση, που έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας, δεν δίστασαν χρησιμοποιήσουν βία και απειλές.

Εχουν εξιχνιαστεί 5 κλοπές από οικίες στην Κινέτα και 2 κλοπές από οικίες στους Αγίους Θεοδώρους και στη Μάνδρα. Η άλλη εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο και στην οποία συμμετείχε ο 48χρονος Ρομά, είχε απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ τρόμου πουλώντας «προστασία» για να μην βλάψει τους αδύναμους, ενώ τα μέλη της έφθαναν στο σημείο να προχωρούν και σε απαγωγές παιδιών των θυμάτων τους, προκειμένου να δώσουν «λύτρα» αλλά και να υπακούνε στις εντολές τους! Είχαν δε στην κατοχή τους πολύ χρήμα, με αποτέλεσμα να κάνουν και τοκογλυφίες με θύματα και πάλι αδύναμους Ρομά, οι οποίοι στέναζαν να επιστρέψουν τα δανεικά, με ιλιγγιώδεις τόκους».

Σοκ προκαλούσαν όσα ανέφερε η Αστυνομία:

«Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, προέκυψε ότι μέλη της οργάνωσης, τα οποία έχουν ποινικό παρελθόν, εντόπιζαν τους πιο ευάλωτους του καταυλισμού, άτομα δηλαδή τα οποία δεν διαθέτουν την δύναμη για να τους αντισταθούν. Ακολούθως, έστελναν άλλα μέλη της οργάνωσης για να έρθουν σε επαφή με το θύμα, που είχαν στοχοποιήσει και αφού του ανέφεραν πως ήταν «χρεωμένος», του ζητούσαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαίνονταν συνήθως από 3.000€ έως 50.000€. Σε περίπτωση, που τα θύματα δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις τους, τους απειλούσαν ότι διατρέχει κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, η οικογένεια και η περιουσία τους.

Μάλιστα, για την υποστήριξη των απειλών τους και, όποτε αυτό θεωρούνταν αναγκαίο, τα μέλη της οργάνωσης σχηματίζοντας ομάδα από ικανό αριθμό ατόμων, φέροντες όπλα «επισκέπτονταν» το θύμα. Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία ή να εκφοβίσουν με τη χρήση όπλων θύματα που αρνούνταν να συμμορφωθούν ή προσπαθούσαν να αντισταθούν. Σε μια σαρωτική αστυνομική επέμβαση, συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο,  εντός του καταυλισμού 3 Ρομά κακοποιοί, ενώ άλλοι πέντε βρίσκονταν στην φυλακή για άλλα αδικήματα. Καταζητούνταν άλλοι πέντε, μεταξύ των οποίων και ο 48χρονος, ο οποίος…συνέχιζε τη δράση του, ως αρχηγός άλλης συμμορίας Ρομά, που «άνοιγε» θερινές κατοικίες στην Κινέτα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις