Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη αιμομιξία: 13χρονη έμεινε έγκυος από τον αδερφό της
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη αιμομιξία: 13χρονη έμεινε έγκυος από τον αδερφό της

Κρήτη αιμομιξία: Τι δηλώνουν τα παιδιά στην αστυνομία και τι αναφέρει η νομοθεσία

Μετά από το 15χρονο κορίτσι που φαίνεται να βιάστηκε από τρεις άνδρες κι έμεινε έγκυος στο Ρέθυμνο, άλλη μια ανήλικη στην περιοχή περιμένει παιδί με πατέρα τον αδελφό της. Σύμφωνα με αποκάλυψη του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γ. Καλλιακμάνης, πρόκειται για ένα 13χρονο κορίτσι, επίσης, από τη Βουλγαρία, όπως και η 15χρονη, που έμεινε έγκυος από τον 15χρονο αδελφό της. Τα δύο παιδιά, μάλιστα, δήλωσαν στην αστυνομία ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση και των δύο και πως είναι ερωτευμένοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν τίθεται θέμα συναίνεσης, καθώς το κορίτσι είναι ανήλικο, ενώ παραβιάζεται και ο νόμος περί αιμομιξίας.

Περιστατικά σαν και αυτό έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Το 2022, ένοχοι για ασέλγεια της εγγονής τους στην Κρήτη, κηρύχθηκαν ο παππούς και η γιαγιά ενός παιδιού τριών χρονών. Ο παππούς αντιμετώπιζε την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος της εγγονής του και τη γιαγιά κατηγορούταν για συνέργεια αποπλάνησης. Για την υπόθεση που εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στον παππού επιβλήθηκε και πάλι δεκαετής ποινή κάθειρξης και στη γιαγιά τριετής ποινή φυλάκισης.

Η νομοθεσία αναφέρει τα εξής:

    1. Η συνουσία μεταξύ συγγενών εξ αίματος, ανιούσας και κατιούσας γραμμής, τιμωρείται: α) ως προς τους ανιόντες με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν ο κατιών δεν είχε συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του, με κάθειρξη αν ο κατιών είχε συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο αλλά όχι το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών αν ο κατιών έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του, β) ως προς τους κατιόντες, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών γ) μεταξύ αμφιθαλών ή ετεροθαλών αδελφών, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
    2. Συγγενείς κατιούσας γραμμής ή αδελφοί μπορούν να απαλλαγούν από κάθε ποινή, αν κατά το χρόνο της πράξης δεν είχαν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις