Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη 36χρονος για συμμετοχή σε επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 36χρονος για συμμετοχή σε επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών

Ισχυρές οι ενδείξεις

Για πρωταγωνιστικό ρόλο στα άγρια, αιματηρά επεισόδια που καταγράφηκαν στις 9 Ιουλίου 2020 έξω από τη Βουλή και στους δρόμους του κέντρου και με ισχυρές ενδείξεις ότι έπαιξε ενεργό ρόλο στον βαρύ τραυματισμό αξιωματικού, επικεφαλής της ομάδας «Δράση» με βόμβα μολότοφ στο πρόσωπο, συνελήφθη ο 36χρονος Αλβανός δυνάμει εντάλματος ανακριτή.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς  αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος  για κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βαριά σωματική βλάβη και έκρηξη. «Ειδικότερα», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ  «ο 36χρονος, την 9-7-2020 συμμετείχε σε ομάδα ατόμων οι οποίοι έξωθεν της Βουλής και στην οδό Πανεπιστημίου είχαν επιτεθεί με ρίψη μολότοφ, πετρών, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων σε βάρος αστυνομικών της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Από την εν λόγω επίθεση είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός». Θυμίζουμε ότι την ημέρα των άγριων επεισοδίων, που αναστάτωσαν την πρωτεύουσα, είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια  συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Το alphafreepres, έγραφε τότε ότι πηγές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης χαρακτηρίζουν το χρονικό των άγριων, αιματηρών επεισοδίων «προετοιμασία πολέμου»! Δράστες, μία μεγάλη ομάδα κουκουλοφόρων, που μπήκαν στην  πορεία των ειρηνικών διαδηλωτών, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα, μπετόβεργες, πέτρες, κομμάτια μάρμαρου και άλλα.  «Στη διάρκεια της  μαζικής διαδήλωσης – πορείας στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε τότε η Αστυνομία, «πολυάριθμες ομάδες ατόμων, οι οποίες δεν συμμετείχαν στον κύριο όγκο της πορείας, προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών κ.α. αντικειμένων καθώς και με ξύλα, κοντάρια και σίδερα που κρατούσαν. Οι συγκρούσεις διήρκεσαν 50 περίπου λεπτά της ώρας.

Τα ΜΑΤ και η ΔΡΑΣΗ

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα κατά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», κυρίως στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Ομήρου, Βουκουρεστίου, Λ. Αμαλίας έξωθεν της Βουλής και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.Στην οδό Βουκουρεστίου, αστυνομικές δυνάμεις, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από ομάδα περίπου 200 ατόμων με πέτρες και 30 βόμβες μολότοφ. Αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν «φραγμό» επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (λουλουδάδικα) δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από 300 περίπου άτομα, με τουλάχιστον 20 βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.α. αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Πανεπιστημίου, όπου δέχτηκαν νέες επιθέσεις με άλλες 30 βόμβες μολότοφ. Για τις επιθέσεις, είχαν συλληφθεί αρχικά  εννέα άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις