Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταζητούμενος Ρώσος μαφιόζος ήταν ο δράστης του πυροβολισμού κατά… 16χρονου στα Καλύβια!
ΕΛΛΑΔΑ

Καταζητούμενος Ρώσος μαφιόζος ήταν ο δράστης του πυροβολισμού κατά… 16χρονου στα Καλύβια!

Στη σφαίρα του απίστευτου

Καταζητούμενος Ρώσος μαφιόζος, ο οποίος κατά τα στοιχεία των ελληνικών Αρχών έχει πάρει ενεργό μέρος στις δολοφονίες μελών της Greek mafia για τον έλεγχο της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, είναι ο δράστης και του πυροβολισμού κατά 16χρονου μαθητή (!) στα Καλύβια, το βράδυ της 24ης Μαρτίου 2023!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως αποκαλύπτει η Αστυνομία, πρόκειται για 43χρονο Ρώσο με βαρύ ποινικό παρελθόν, ο οποίος, ως μέλος της ρωσόφωνης μαφίας που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, πήρε ενεργό μέρος στις δολοφονίες Γιάννη Σκαφτούρου το Πάσχα του 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023. Μάλιστα, η φωτογραφία του καταζητούμενου Ρώσου βρέθηκε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που εξαρθρώνει την οργάνωση της ρωσόφωνης μαφίας, στο κινητό του ενός θύματος Βασίλη Ρουμπέτη. Θεωρείται ότι πριν πέσει νεκρός σε ενέδρα στον Κορυδαλλό, ο Ρουμπέτης, έψαχνε τον συγκεκριμένο μαφιόζο προκειμένου να εκδικηθεί τη δολοφονία του συνεργάτη του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε προηγηθεί, αλλά οι  δολοφόνοι της ρωσόφωνης μαφίας τον πρόλαβαν.

Είναι απίστευτο ότι ένα 16χρονο παιδί που περπατούσε σε δρόμο των Καλυβίων, αμέριμνο, μαζί με έναν 17χρονο φίλο του, βρέθηκε μπροστά σε αυτόν τον κακοποιό ο οποίος εμπλέκεται και σε δολοφονία στο Κίεβο το 2012! Ηταν 11 τη νύχτα, της 24ης Μαρτίου 2023, όταν το παιδί βάδιζε επί της οδού Κολοκοτρώνη. Τότε, ο Ρώσος μαφιόζος που διέμενε σε μεζονέτα με τη σύζυγό του, για άγνωστο λόγο – εικάζεται ότι θεώρησε ότι τα παιδιά δεν περνούσαν τυχαία από εκεί (!) – βγήκε από αυτοκίνητο και πυροβόλησε κατά του 16χρονου! Η σφαίρα από το πιστόλι του μαφιόζου προκάλεσε διαμπερές τραύμα στον δεξί μηρό του 16χρονου, ενώ, σύμφωνα με τους γιατρούς  προκλήθηκε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του.

Ακολούθως ο δράστης, λέει η Αστυνομία, προσέγγισε τους δύο ανήλικους, μιλώντας τους σε ξένη γλώσσα, πιθανόν Ρωσική και τράβηξε τον 16χρονο από τον ώμο! Όμως εκείνος, παρά τον τραυματισμό του και την αιμορραγία αντιστάθηκε και οι ανήλικοι τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας, ενώ ο δράστης επιβιβάστηκε στο όχημά του και απομακρύνθηκε.

Στο νοσοκομείο ο ανήλικος

Το 16χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιήθηκε συρραφή στο τραύμα του, ενώ παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2023. Στην Ασφάλεια Νοτιονανατολικής Αττικής συστήθηκε  ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι ξεκίνησαν την έρευνα. Mετά από μήνες ερευνών με καταθέσεις μαρτύρων, εξέταση  βιντεοληπτικών υλικών, άρσεις απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, κατασχεθέντα ευρήματα, αναγνώριση του δράστη από τους ανήλικους, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών με ξένες Αρχές στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προέκυψε ότι στην μεζονέτα επί της οδού Κολοκοτρώνη στα Καλύβια Αττικής, εξωτερικά της οποίας ήταν σταθμευμένο το όχημα του δράστη διέμενε  οικογένεια Ρωσικής καταγωγής με δύο παιδιά.

«Από την περαιτέρω ανταλλαγή πληροφοριών με ξένες Αρχές στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ «διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος δράστης κατά το παρελθόν, αποτελούσε μέλος εγκληματικής ομάδας που ειδικεύονταν σε εκβιασμούς και ληστείες, ενώ σχετιζόταν με ανθρωποκτονία που είχε διαπραχθεί το έτος 2012, στην πόλη Κίεβο της Ουκρανίας.

Tαυτοποίησαν το όχημα

Πρώτα ταυτοποιήθηκε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ανήκει σε γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, η οποία είναι κάτοικος Ασπροπύργου Αττικής. Επιπλέον, περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ανωτέρω μεζονέτα κατά καιρούς φυλασσόταν από άτομα τα οποία οπλοφορούσαν. Για τον λόγο αυτό, περισυλλέχθηκαν περαιτέρω βιντεοληπτικά υλικά από ημερομηνίες προγενέστερες του συμβάντος. Από την ανάλυση των εν λόγω βιντεοληπτικών υλικών, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω όχημα πραγματοποιούσε διελεύσεις από σημεία πλησίον του επίμαχου και σε προγενέστερες ημερομηνίες.

Στις 3 Απριλίου 2023, αστυνομικοί εντόπισαν στον Ασπρόπυργο το επίμαχο αυτοκίνητο, σταθμευμένο, εξωτερικά καταστήματος-καφετέριας. Εντόπισαν και την ιδιοκτήτριά του και την οδήγησαν για εξέταση, ενώ οι ανήλικοι αναγνώρισαν το όχημα. Οι δύο ανήλικοι σε φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών που τους έδειξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναγνώρισαν τον 43χρονο Ρώσο, ως τον δράστη της ένοπλης επίθεσης. Σχηματίστηκε δικογραφία, διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις