Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρομπότ χούφτωσε δημοσιογράφο: “Χαμός” στη Σαουδική Αραβία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπότ χούφτωσε δημοσιογράφο: “Χαμός” στη Σαουδική Αραβία

Ρομπότ χούφτωσε δημοσιογράφο: Η εταιρεία ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης QSS Systems δεν σχολίασε το συμβάν

Viral, αλλά για τους λάθος λόγους, έγινε το πρώτο ανδρικό ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας κατά την επίσημη παρουσίασή του σε συνέδριο τεχνολογίας στο Ριάντ. Σε βίντεο διάρκειας επτά δευτερολέπτων που κάνει το γύρο του Διαδικτύου το ρομπότ ονόματι «Μουχάμαντ» με παραδοσιακή φορεσιά στέκεται δίπλα σε μια δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου Al Arabiya, η οποία το παρουσιάζει στο κοινό, όταν σηκώνει αργά το δεξί του χέρι και φαίνεται να την αγγίζει στα οπίσθια. Η γυναίκα στρέφεται ξαφνιασμένη προς το ρομπότ, σηκώνοντας το αριστερό της χέρι, όπως φαίνεται στα πλάνα. Το περιστατικό προκάλεσε την οργή χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έσπευσαν να καταγγείλουν το «διεστραμμένο ρομπότ», που τόλμησε να απλώσει χέρι στη δημοσιογράφο.

Ωστόσο, παρά την μαζική κατακραυγή κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν το ρομπότ. Ένας χρήστης σχολίασε ότι το ρομπότ «ήταν προγραμματισμένο να κάνει τέτοιες κινήσεις, απλώς εκείνη στάθηκε σε λάθος σημείο». Κι ανήρτησε ένα βίντεο με τον «Μουχάμαντ» να στέκεται μόνος του και να σηκώνει το χέρι του, όπως έκανε και στο viral βίντεο.

Η εταιρεία ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης QSS Systems, που δημιούργησε το ρομπότ δεν σχολίασε το συμβάν σε ανάρτησή της στο LinkedIn post about για τα αποκαλυπτήρια του «Μουχάμαντ», του πρώτου αρσενικού, δίγλωσσου, σαουδαραβικής κατασκευής ανθρωποειδούς ρομπότ. «Κατασκευάστηκα και αναπτύχθηκα εδώ στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ως εθνικό πρότζεκτ, που επιδεικνύει τα επιτεύγματά μας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης», είπε ο «Μουχάμαντ» στο ντεμπούτο του.

Ο «Μουχάμαντ» είναι το αρσενικό αντίστοιχο της Σάρα, του πρώτου ανθρωποειδούς ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας, που παρουσιάστηκε σε άλλο συνέδριο τεχνολογίας τον περασμένο χρόνο. Η Σάρα μιλά διάφορες διαλέκτους της χώρας, απαντά σε ερωτήσεις και μπορεί να χορέψει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις