Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύνταγμα επεισόδια: Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου Σπύρου Χαλικιά
ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα επεισόδια: Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου Σπύρου Χαλικιά

Ο δημοσιογράφος του ρ/σ 9,84 νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Αστυνομική βία καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ εις βάρος δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, ο Σπύρος Χαλικιάς κάλυπτε δημοσιογραφικά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». «Τονίζουμε ότι η συνέχιση του φαινομένου άσκησης βίας εναντίον δημοσιογράφων που παρευρίσκονται στις κινητοποιήσεις προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, είναι φαινόμενο απολύτως καταδικαστέο, με κίνδυνο να διασυρθεί διεθνώς η χώρα μας», καταλήγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε αξονική θώρακος, λεκάνης – ισχίων, ώμου, βραχιονίου, γόνατος κλπ. Καθώς φόραγε προστατευτική μάσκα, δεν έφερε τραύματα στο κεφάλι. Ο Σπύρος Χαλικιάς κάλυπτε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη βία που άσκησαν αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος του συναδέλφου Σπύρου Χαλικιά του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84», ο οποίος κάλυπτε χθες δημοσιογραφικά το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Τονίζουμε ότι η συνέχιση του φαινομένου άσκησης βίας εναντίον δημοσιογράφων που παρευρίσκονται στις κινητοποιήσεις προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, είναι φαινόμενο απολύτως καταδικαστέο, με κίνδυνο να διασυρθεί διεθνώς η χώρα μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις