Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος μοναχοί σκάνδαλο: Προς ενοχή τους κινείται η Ιερά Σύνοδος
ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος μοναχοί σκάνδαλο: Προς ενοχή τους κινείται η Ιερά Σύνοδος

Κύπρος μοναχοί σκάνδαλο: Στην αντεπίθεση φαίνεται πως περνούν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο στην Κύπρο μοναχοί

Οι δύο μοναχοί που πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο που έφερε στο προσκήνιο τη Μονή Οσίου Αβακούμ στο Φτερικούδι στην Κύπρο, αγνόησαν παντελώς την κλήση που τους έγινε για να απολογηθούν ενώπιον της Ιερά Συνόδου, η οποία με ανακοινωθέν της παρέπεμψε εμμέσως σε ενοχή τους. Λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον των Συνοδικών ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, για τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου που έχει συγκλονίσει την Κύπρο, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από εκκλησιαστικούς κύκλους ως αδιάσειστα, σύμφωνα με το philenews, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ενοχής των δύο μοναχών.

Αυτό τεκμαίρεται από αναφορά στο ανακοινωθέν σε αργία των δύο, από την αναφορά σε γραπτή παραδοχή των εν λόγω μοναχών και σε αίτημα (από τους ίδιους) για καθαίρεσή τους. Φυσικά λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και το γεγονός ότι δεν παρέστησαν ενώπιο της Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρουν οι Cyprus Times oι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος που καταγγέλθηκαν από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρι εσχάτων προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται στα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα που τους καταλογίζονται. «Αν το Συνοδικό Δικαστήριο τολμήσει να τους καταδικάσει –κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει– τότε θα πάνε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να τον ενημερώσουν για τις μεθόδους του Μητροπολίτη Ταμασού», δήλωνε χθες στη Cyprus Times πηγή από το περιβάλλον τους.

Η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας, ανέφερε πως με επιδότη, παραδόθηκαν επιστολές στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τόσο από τους δύο Αρχιμανδρίτες όσο και από άλλους μοναχούς που γνωρίζουν, όπως αναφέρεται, τι συμβαίνει. Προηγήθηκε κλήση τους ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίαζε για ώρες χθες, μέσω τηλεφώνου ωστόσο οι δύο αρνήθηκαν να εμφανιστούν. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η παραπομπή τους ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου.

φωτο αρχείου
Με πληροφορίες philenews, cyprustimes

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις