Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Βιλλερμπάν: Στην 3η θέση οι πράσινοι και… συνεχίζουν
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – Βιλλερμπάν: Στην 3η θέση οι πράσινοι και… συνεχίζουν

Παναθηναϊκός - Βιλλερμπάν: Οι δηλώσεις Αταμάν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (8/3) ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Βιλλερμπάν για την 28η αγωνιστική της EuroLeague στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ατάμαν νίκησε την γαλλική ομάδα με σκορ 85-67, φτάνοντας στην 3η θέση κάτω από την Μπαρτσελόνα και πάνω από το Μονακό. Να σημειωθεί ότι, ο επόμενος αγώνα των πρασίνων για την EuroLeague είναι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του, Ολυμπιακός, στις 14/3 και ώρα 19:45 στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική.

Ο αγώνας

Το πρώτο μισό του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό AKTOR που είχε 10/19 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 6/11 βολές και 9 ασίστ για 6 λάθη. Οι πράσινοι είχαν ένα επιθετικό μπλακ-άουτ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, επιτρέποντας στη Βιλερμπάν να τρέξει ένα σερί 9-0 για να προηγηθεί με 3 πόντους (20-23, 11’30”), ενώ τελικά πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα μόλις ενός καλαθιού (38-36, 20′).

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μόνος που απέδιδε στο 100%, αφού είχε 6 πόντους, (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κερδισμένα φάουλ και 17 PIR. Λύσεις προσέφερε και ο Ματίας Λεσόρ, με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

2ο μέρος

Με τους Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις να μπαίνουν στην εξίσωση του σκοραρίσματος και την άμυνα του τριφυλλιού να γίνεται πια αισθητή, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρέθηκε στο +9 (52-43) στο 26’51”. Στο 29’50” οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο τους διψήφιο προβάδισμα (59-48), μετά από τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, τάπα του ίδιου στον Λουγουαγού-Καμπαρό και καλάθι του Γκριγκόνις στον αιφνιδιασμό.

Η Βιλερμπάν πλησίασε στους 6 πόντους (61-55) στα 8’18” πριν το τέλος χάρη σε κάποιες ενέργεις του Νάντο Ντε Κολό, όμως ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε την ποιότητα και τον πλουραλισμό να πατήσει το πόδι στο γκάζι και να μην κοιτάξει ξανά πίσω.

MVP

Ο Τζέριαν Γκραντ έκανε career-high με 21 πόντους (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/5 βολές), ενώ ακόμα είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη. Αυτός ήταν που άναψε τη σπίθα της αντεπίθεσης στην τρίτη περίοδο και αυτός που παίρνει τον τίτλο του MVP, τον οποίο διεκδίκησε και ο Λεσόρ με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, αλλά και ο Σλούκας με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

“Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ απόψε, όμως για μία ακόμα φορά δείξαμε τη δύναμή μας. Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ κι όμως κερδίσαμε με 18 πόντους διαφορά. Στο δεύτερο μέρος με τον Σλούκα στη θέση του πόιντ γκαρντ είχαμε πολύ καλή οργάνωση, έδωσε 8 ασίστ, ενώ βρήκε και κάποια καλά σουτ στο pick-n-roll. Ο Γκραντ ήταν πολύ καλός στις διεισδύσεις και ο Γκριγκόνις έβαλε τα spot-up σουτ.

Σήμερα πήραμε πολύ ενέργεια από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Είδα τα στατιστικά και όση ώρα βρέθηκε στο παρκέ ήμασταν στο +20. Ήταν πολύ σημαντική η συνεισφορά του. Μοιράσαμε τα λεπτά και περισσότεροι παίκτες είχαν συνειρφορά στο παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον, γιατί απομένουν ακόμα έξι παιχνίδια για το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Στο δείπνο της ομάδας, ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε το πιο σημαντικό πράγμα. Ίσως κανείς να μην πίστευε ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν, στα μέσα του Μαρτίου, θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση στην EuroLeague και στο πρωτάθλημα. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες, ούτε οι οπαδοί μας δεν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Θέλουμε κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα. Αυτή τη στιγμή τα πάμε καλά, αλλά έχουμε ακόμα έξι ματς, για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα έδρας και μετά όλα θα είναι ανοιχτά.

Κάτι ακόμα που είναι σημαντικό για μένα, σε ένα εύκολο παιχνίδι όπως αυτό με τη Βιλέρμπαν, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν εκπληκτική για μία ακόμα φορά. Αν συνεχίσουμε έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για τον κόσμο να βρίσκει εισιτήρια για το γήπεδο στα επόμενα ματς και στα playoffs. Και εγώ και οι παίκτες και όλος ο οργανισμός, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την κατάσταση.

Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις με τρεις σέντερ σε ένα παιχνίδι. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε περισσότερο τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που μας έδινε πολλά. Ο Μπαλτσερόφσκι είναι τρίτος στο rotation σε αυτή τη θέση. Όμως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, κάποιες φορές ο Μπαλτσερόφσκι ήταν εκτός, λόγω της επέμβασης που έκανε. Για δύο παιχνίδια ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκτός. Τώρα είναι έξω ο Αντετοκούνμπο και ο Μπαλτσρόφσκι μας έδωσε αυτά τα 7′-8′ λεπτά που χρειαζόμασταν.

Ο Ερνανγκόμεθ μπορεί να μην μας έδωσε πόντους, μας έδωσε όμως ενέργεια απόψε. Ο Μήτογλου κάνει εξαιρετική σεζόν, όμως σήμερα δεν ήταν τόσο καλός στην επίθεση, για αυτό χρησιμοποιήσαμε περισσότερο τον Χουάντσο, που προσέφερε πολλά. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούμε να τελειώσουμε τη σεζόν με 5-6 παίκτες μόνο”.

Τα αποτελέσματα της 28η αγωνιστικής

8/3

Αναντολού Εφές – Μπάγερν (109-86)

Μονακό – Ερυθρός Αστέρας (98-80)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ζαλγκίρις Κάουνας (83-76)

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (78-88)

Ρεάλ Μαδρίτης – Φενερμπαχτσέ (79-89)

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια (74-69)

9/3

Μιλάνο – Παρτιζάν (85-83)

Μπασκόνια – Άλμπα Βερολίνου (88-71)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις