Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία τις επόμενες μέρες: Διχογνωμία… ξανά
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία τις επόμενες μέρες: Διχογνωμία… ξανά

Καιρός Σαββατοκύριακο 9 -10/3: Λίγες ώρες πριν σε ανάρτησή του για τον καιρό ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε στο «πολικό» ψύχος που είχε προβλέψει λίγες ημέρες πριν ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για νέα κακοκαιρία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, κάνει λόγο στη σημερινή πρόβλεψή του για τον καιρό, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο γνωστός μετεωρολόγος μιλώντας για την πορεία του καιρού αυτές τις ημέρες, ανέφερε πως παρότι απομακρύνεται το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες αρκετές περιοχές της χώρας, έρχεται νέο από την Τρίτη. Παράλληλα ο κ. Μαρουσάκης μίλησε για τον καιρό που θα επικρατεί το Σαββατοκύριακο, ο οποίος θα είναι ήπιος ενώ μάλιστα αναμένεται να ανέβει και ο υδράργυρος, φτάνοντας μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο ο κ. Μαρουσάκης ενημερώνει για νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, από την Τρίτη και μετά. «Απομακρύνεται σιγά σιγά προς τα ανατολικά το κύμα κακοκαιρίας που απασχόλησε χτες αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας δίνοντας τοπικά έντονα φαινόμενα κι έτσι το Σαββατοκύριακο ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι ήπιος με τον υδράργυρο να ανεβαίνει προς τη Δευτέρα ακόμη και κοντά στους 22 με 24 βαθμούς, ενώ από Τρίτη μας έρχεται νέα κακοκαιρία με αρκετές βροχές και σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Η απάντηση του Θοδωρή Κολυδά για τις «πολικές» καιρικές προβλέψεις

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μία «κόντρα» ανάμεσα σε μετεωρολόγους ξανά, με αφορμή τις προβλέψεις για τον καιρό, και κατά πόσο αυτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα και δεν αποτελούν απλά «φουσκωμένα» λόγια προκειμένου να προκαλέσουν εντυπώσεις. Μάλιστα ο επίσης γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σχολίασε μέσω δικής του ανάρτησης τον όρο «πολικό», που είχε χρησιμοποιήσει ημέρες πριν ο κ. Μαρουσάκης για να περιγράψει το κρύο και την κακοκαιρία που πέρασε.

«Μετά την πρόσκαιρη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο, ο υδράργυρος ανεβαίνει από την Κυριακή για 2-3 μέρες, σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, προβλέπονται κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, με τάση πτώσεως μετά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. Πρόγνωση βέβαια αρκετά επισφαλής για να την υιοθετήσουμε , όπως ποτέ δεν υιοθετήσαμε και το “πολικό”. Καλή σας ημέρα και καλό τσίκνισμα!», ανέφερε χαρακτηριστικά στην χθεσινή του πρόβλεψη ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις