Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τα λευκά παπούτσια: 7 τρόποι για να τα κάνετε σαν καινούργια
PLUS

Πώς να καθαρίσω τα λευκά παπούτσια: 7 τρόποι για να τα κάνετε σαν καινούργια

Πώς να καθαρίσω τα λευκά παπούτσια: Τι υλικά να χρησιμοποιήσετε

Ήρθε η στιγμή, που τα αγαπημένα σας λευκά παπούτσια έχουν γίνει γκρίζα και παύουν να φαίνονται ωραία; Τότε έρχεται στο μυαλό σας το εύλογο ερώτημα του πώς να καθαρίσω τα λευκά παπούτσια, για να μπορέσω να απολαμβάνω ξανά την αρχική τους εμφάνιση. Για να ανανεώσετε ασφαλώς την εμφάνιση των λευκών σου παπουτσιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αποδεδειγμένες μεθόδους για τον καθαρισμό τους.

Ανεξάρτητα από το αν ψάχνεις για μια αποδεδειγμένη μέθοδο για να καθαρίσεις τα λευκά sneakers, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια, υπάρχουν μερικές αποδεδειγμένες μέθοδοι, οι οποίες θα σου επιτρέψουν να εξασφαλίσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στον καθαρισμό λευκών παπουτσιών θα σε βοηθήσουν τόσο τα προϊόντα που έχεις στο σπίτι όσο και τα ειδικά παρασκευάσματα.

Πώς να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση

Μαγειρική σόδα
Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να καθαρίσετε λευκά παπούτσια είναι αυτός με την μαγειρική σόδα, που σχεδόν σίγουρα την έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Εάν όχι, σίγουρα θα τη βρείτε σε κάθε σούπερ μάρκετ. Αρκεί να ανακατέψετρ 2-3 κουταλάκια του γλυκού σόδας με ένα ποτήρι νερό, και στο διάλυμα που προκύπτει μουσκέψτε ένα πανί, με το οποίο θα τρίψετε τα παπούτσια σας μέχρι να αποκτήσετε το θεμιτό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για τον καθαρισμό παπουτσιών που είναι φτιαγμένα από ύφασμα.

Χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι επίσης ένα προϊόν που συχνά συνιστάται για τον καθαρισμό λευκών υποδημάτων. Όπως και στην περίπτωση της μαγειρικής σόδας, 2-3 κουταλάκια του γλυκού σε συνδυασμό με ένα ποτήρι νερό είναι αρκετά για να δημιουργήσετε το σωστό μίγμα. Ανάλογα με την παραπάνω μέθοδο, μουσκέψτε ένα πανί σε αυτό και υπομονετικά τρίψτε τα παπούτσια σας, μέχρι να αποκτήσουν μια νέα εμφάνιση.

Ξίδι
Το ξίδι είναι ένα ακόμα υλικό κουζίνας που είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση της βρομιάς που δημιουργείται στα λευκά παπούτσια. Η διαδικασία καθαρισμού σε αυτή την περίπτωση είναι παρόμοια με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω – απλώς ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι σε ένα βρεγμένο πανί και σκουπίστε καλά τα παπούτσια με αυτό. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από το ξίδι, θα πρέπει στο τέλος να σκουπίσετε τα παπούτσια με ένα πανί βρεγμένο μόνο με νερό. Αυτός ο τρόπος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για δερμάτινα παπούτσια και τα παπούτσια από καστόρι.

Σκόνη πλυντηρίου
Πώς να πλένεις τα λευκά παπούτσια; Με τη σκόνη πλυντηρίου! Μια καλή σκόνη πλυντηρίου θα είναι τέλεια όχι μόνο για το πλύσιμο των λευκών ρούχων αλλά μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να πλένετε τα ανοιχτόχρωμα παπούτσια. Απλά αραιώστε λίγη σκόνη πλυντηρίου σε ζεστό νερό. Αξίζει να βυθίσετε τα κορδόνια σε αυτό το διάλυμα και ταυτόχρονα να σκουπίζετε τα παπούτσια με ένα πανί βρεγμένο με αυτό. Αυτή η μέθοδος ενδείκνυται ιδιαίτερα εάν σκέφτεστε με τι να καθαρίσετε τα λευκά παπούτσια από ύφασμα.

Οδοντόκρεμα
Αν και η οδοντόβουρτσα και η οδοντόκρεμα συνδέονται συνήθως με άλλο είδος καθαρισμού, θα είναι χρήσιμες και για τα παπούτσια. Βάλτε στην οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα και καθαρίστε με αυτήν τις δύσκολες βρομιές στα λευκά σας παπούτσια. Για αυτή την διαδικασία η καλύτερη θα είναι η λευκαντική οδοντόκρεμα. Σκουπίστε την οδοντόκρεμα από τα παπούτσια με ένα βρεγμένο πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα σκιερό μέρος.

Υγρό πιάτων
Ένας άλλος τρόπος μέσω της αξιοποίησης προϊόντων που βρίσκονται στην κουζίνα συνίσταται στο να αναμείξετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό σε αναλογία 3:1. Στη συνέχεια, μουσκεύετε τη βούρτσα ή το σφουγγάρι στο διάλυμα και καθαρίστε τα υποδήματά σας.

Ειδικά παρασκευάσματα
Εάν δεν έχετε εμπιστοσύνη στους σπιτικούς τρόπους, τίποτα δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά παρασκευάσματα που είναι προορισμένα για των καθαρισμό υποδημάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις