Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολιτική περιδίνηση με φόντο τις ευρωεκλογές: Μετωπική κυβέρνησης – Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική περιδίνηση με φόντο τις ευρωεκλογές: Μετωπική κυβέρνησης – Κασσελάκη

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο τις ευρωεκλογές.

Σε κατάσταση ομφαλοσκόπησης παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της απόλυσης του οικονομικού διευθυντή του κόμματος, που οδήγησε σε ένα ντόμινο γεγονότων, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται ελεγχόμενος από την ελληνική δικαιοσύνη για μια εταιρεία offshore που έχει στο εξωτερικό, τη στιγμή που απαγορεύεται η συμμετοχή σε διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Τα όσα έγιναν γνωστά έχουν γίνει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, να διατάζει ποινική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Παράλληλα, η σχετική εισαγγελική έρευνα για την εταιρία OSIOS LLC συμφερόντων του Στέφανου Κασσελάκη, με έδρα τις ΗΠΑ, αλλά και η επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της δικαιοσύνης για την…ταχύτητα παρέμβασης στην περίπτωσή του, εν σχέσει πάντα με άλλες υποθέσεις, είχε ως αποτέλεσμα την κυβερνητική αντίδραση κατά του κ. Κασσελάκη, με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κρύβεται» πίσω από το οξύ ύφος του και αποφεύγει να δώσει απαντήσεις ουσίας για το αν είχε ή δεν είχε την επίμαχη εταιρεία.

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε»

Ειδικότερα, η αντίδραση του κ. Κασσελάκη βρίθει ειρωνειών καταλήγοντας: «Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Η αντίδραση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε ασχολίαστα τα λεγόμενα Κασσελάκη με τον εκπρόσωπο Τύπου, Νίκο Ρωμανό, να μιλά για ρεσιτάλ χυδαιότητας και αντιθεσμικότητας. «Είναι θλιβερό αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται τόσο χυδαία στη δικαιοσύνη! Δυστυχώς, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ΣΥΡΙΖΑ ίσον Πολακισμός, όσες ηγεσίες κι αν αλλάξει, όσες μετακινήσεις κι αν “υποστεί” ο κ. Πολάκης», τόνισε.

«Ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016» υπογραμμίζουν πηγές της ΝΔ, απαντώντας και στον…προβληματισμό που είχε εκφράσει ο κ. Κασσελάκης προ ημερών σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο και κατά πόσο τον «έπιανε». Υπενθυμίζεται ότι με την εν λόγω εταιρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δανειοδοτήσει το κόμμα για να πληρώσει μισθούς και δώρο Χριστογέννων στο τέλος του έτους για τους εργαζομένους των κομματικών ΜΜΕ. Μιλώντας στο STAR στις αρχές Ιανουαρίου, ο κ. Κασσελάκης είχε υπογραμμίσει ότι έδωσε 230.000 ευρώ για τις ανάγκες της εταιρίες Left Media, ενώ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης δεν διέψευσε ότι μέχρι και σήμερα είναι κύριος μέτοχος της επίμαχης εταιρείας.

«Ο κ. Κασσελάκης συνομολογεί για ακόμη μια φορά ότι έχει ακόμη την κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιριών, άρα όλο αυτό το διάστημα παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία», λένε από τη ΝΔ, τονίζοντας ότι η εν λόγω διάταξη «πιάνει» σε κάθε περίπτωση τους αρχηγούς κομμάτων της Βουλής, μεταξύ άλλων, ανεξαρτήτως του αν είναι βουλευτές ή όχι.

Το ξέσπασμα Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα on camera ξέσπασμα από την ορεινή Αρκαδία, όπου βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε τη δικαιοσύνη για τα…αντανακλαστικά της στην υπόθεσή της, τονίζοντας ότι σε άλλες περιπτώσεις έχει «τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο» και πιο συγκεκριμένα «όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και πλάτες».

 

 

«Επίθεση στη Δικαιοσύνη»

Το κρεσέντο του κ. Κασσελάκη έφερε την άμεση απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σημειωτέον βρισκόταν στις Βρυξέλλες και είχε συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν που έχει την αρμοδιότητα για τα θέματα του κράτους δικαίου Βέρα Γιούροβα. «Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις