Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συναγερμός για τους διαρρήκτες που χτύπησαν πάλι στον Διόνυσο
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τους διαρρήκτες που χτύπησαν πάλι στον Διόνυσο

«Πνίγουν» τους συναγερμούς σε κουβάδες με νερό.

Ανησυχία σε κατοίκους και Αστυνομία προκαλεί η δράση οργανωμένης συμμορίας «επαγγελματιών» διαρρηκτών, που δρα, όπως όλα δείχνουν τους τελευταίους μήνες στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα, στον Διόνυσο. Τελευταίο κρούσμα η διάρρηξη, που διαπιστώθηκε σε μονοκατοικία της οδού Καποδιστρίου, ιδιοκτησίας 73χρονου, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών και με την σύζυγό του απουσιάζουν στο εξωτερικό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η εισβολή στο σπίτι του ανδρόγυνου, έγινε αντιληπτή, όταν επέστρεψαν από ταξίδι και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί όταν έφθασαν στην μονοκατοικία, οι δράστες, που φαίνεται ότι είχαν άριστη πληροφόρηση, είχαν παραβιάσει το παράθυρο, πιθανότατα με λοστό και κατάφεραν να αρπάξουν κλοπιμαία η αξία των οποίων εκτιμάται από τους κατόχους στα 90.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι δράστες άρπαξαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και ακριβά ρολόγια, τα οποία είχε κρυμμένα το ζευγάρι, όπως δήλωσε στην Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε επίσης δρώντας με άνεση χρόνου καθώς το ανδρόγυνο απουσίαζε το τελευταίο δεκαήμερο, αρχικά έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου, ούτως ώστε να μην ειδοποιηθεί η εταιρεία σεκιούριτι, που επιβλέπει την κατοικία.

Σε κουβά με νερό

Στη συνέχεια, έσπασαν τον εξωτερικό και τον έβαλαν μέσα σε έναν κουβά με νερό προκειμένου η σειρήνα, που ηχεί, να μην ακούγεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο και πάλι «επαγγελματίες», όπως χαρακτηρίστηκαν δράστες, είχαν εισβάλει σε κατοικία 67χρονου επιχειρηματία στον τομέα των κατασκευών στην ίδια περιοχή και είχαν αφαιρέσει συνολικά τριάντα έργα Ελλήνων και ξένων διάσημων ζωγράφων. Καθώς ο επιχειρηματίας ήταν συλλέκτης έργων τέχνης, η Αστυνομία ερεύνησε και τότε το ζήτημα της άριστης πληροφόρησης των διαρρηκτών.

Ίδιος τρόπος

Τώρα παρατηρείται ότι είχαν δράσει εντελώς όμοια όπως και τότε. Δηλαδή ξήλωσαν τη σειρήνα του συναγερμού και την τοποθέτησαν σε έναν… κουβά με νερό, έκοψαν τα καλώδια τηλεφώνου/ίντερνετ, μπήκαν στο χώρο παραβιάζοντας παράθυρο, έκοψαν τις πόρτες τριών χρηματοκιβωτίων με τροχό, αφαίρεσαν το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας. Οι άγνωστοι και πιθανότατα έμπειροι διαρρήκτες, έδρασαν και τότε ανενόχλητοι για ώρες, χωρίς ανθρώπινη παρουσία στη μεζονέτα, σβήνοντας μεθοδικά τα ίχνη τους. Κινήθηκαν πρώτα στο γραφείο του 1ου ορόφου όπου αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο σε ντουλάπα, κοσμήματα-κειμήλια και το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Στο υπόγειο γκαράζ παραβίασαν με τροχό δύο ακόμα χρηματοκιβώτια από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα. Στο υπόγειο της μεζονέτας, εντόπισαν τοποθετημένους σε προθήκες τους τριάντα πίνακες ζωγραφικής και τους αφαίρεσαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις