Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς θηλυκή συμμορία από πέντε γυναίκες άνοιγε σπίτια με τραπουλόχαρτα
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θηλυκή συμμορία από πέντε γυναίκες άνοιγε σπίτια με τραπουλόχαρτα

Τέλος εποχής για πενταμελή συμμορία γυναικών που παραβίαζε σπίτια στην Πάτρα.

Τρεις από τις γυναίκες με τα… τραπουλόχαρτα (!), τα μέλη της θηλυκής συμμορίας, που από τα τέλη του 2022 παραβίαζαν μ αυτά τα σκληρά αντικείμενα τις κλειδαριές σπιτιών στην Πάτρα, βρίσκονται πια στα χέρια της Αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών! Τις… πέντε γυναίκες, που άνοιγαν το ένα σπίτι μετά το άλλο με τραπουλόχαρτα στην κλειδαριά η και με αστυνομικές ταυτότητες, κυνηγούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καθώς κάθε τόσο έφθανε σ αυτούς και νέα καταγγελία για διάρρηξη οικίας πάντα με τον ίδιο τρόπο.

Το τέλος της δράσης της θηλυκής συμμορίας Ρομά, ήρθε επίσης από μια γυναίκα! Την ιδιοκτήτρια δηλαδή ενός από τα σπίτια που επιχείρησαν να κλέψουν η οποία αντελήφθη την εισβολή, ενημέρωσε την Αστυνομία και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, που έφθασαν εκεί, εντόπισαν τις τρεις, ενώ οι άλλες δύο που πλαισίωναν την τριμελή ομάδα κρούσης, είχαν προλάβει να διαφύγουν. Κι αυτό γιατί βρίσκονταν πάντα έξω στο δρόμο προκειμένου να παίζουν το ρόλο των τσιλιαδόρων και να ειδοποιήσουν τις άλλες αν παρατηρούσαν επιστροφή του ενοίκου η εμφάνιση περιπολικών!

Πώς πιάστηκαν

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία, τις συνθήκες σύλληψης των τριών:  «Τρεις ημεδαπές γυναίκες, μετέβησαν σε περιοχή της Πάτρας και με την χρήση κάρτας, διέρρηξαν διαμέρισμα γυναίκας, με σκοπό την κλοπή, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτές από την παθούσα και εντοπίστηκαν άμεσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τις προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, όπου συνελήφθησαν.

Σε βάρος των τριών κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, (συμμορία), διακεκριμένη κλοπή από δύο ή περισσότερους δράστες, οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Γνωρίζουν και τις τσιλιαδόρους

Παράλληλα, συνεχίζει η Αστυνομία, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ακόμα ημεδαπών γυναικών, συνεργών των κατηγορούμενων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και βαρύνονται με το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες, οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών. Οι πέντε γυναίκες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διέπραξαν συνολικά δεκαεπτά κλοπές σε οικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 36.000 ευρώ.

Το σχέδιο δράσης

«Ως προς την μεθοδολογία επισημαίνεται ότι, οι κατηγορούμενες, δρώντας με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, μετέβαιναν στους επικείμενους στόχους – οικίες, όπου με την χρήση κάρτας, (τραπουλόχαρτο ή ταυτότητα), διερρήγνυαν τις πόρτες και εισέρχονταν στο εσωτερικό. Επιπλέον, δυο από τα μέλη επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο των οικιών, λειτουργώντας επικαλυπτικά στις κινήσεις των συνεργών τους, ενώ μια από τις κατηγορούμενες παρέμενε στις σκάλες των οικημάτων, προκειμένου να ενημερώσει εγκαίρως τις έτερες κατηγορούμενες σχετικά με τυχόν άφιξη των ενοίκων».

Οι τρεις γυναίκες, που είναι σεσημασμένες για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, για τυχόν εμπλοκή και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις