Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας: 6η Μαρτίου και το anti- school bullying βίντεο από «Be You»
ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας: 6η Μαρτίου και το anti- school bullying βίντεο από «Be You»

Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας: Viral έχει γίνει το βίντεο της εθελοντικής δράσης «Be You», κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει και καθιερώσει ως σήμερα 6 Μαρτίου, την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (school bullying). Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές και μαθήτριες από συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, αλλά και την επικαιρότητα, με τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων, είτε σε σχολικούς χώρους είτε εκτός, ο υπεύθυνος της εθελοντικής δράσης «Be You», o Jim Varouni, (παράλληλα είναι και δισκογραφικό στέλεχος της Minos EMI, a Universal Music Company), δημιούργησε ένα βίντεο, με πρόθεση και στόχο, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, σε όλα τα παιδιά που πέφτουν θύματα bullying.

Viral βίντεο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Be You (@beyouorganization)

 

Σε αυτό το viral βιντεάκι, δύο αγαπημένοι influencers, οι Vangelis Nakis και Didi-Afroditi, ένωσαν τις δυνάμεις τους, αλλά τις κοινές ευαισθησίες τους και  παροτρύνουν τους μαθητές να κάνουν τη διαφορά και να απολαύσουν ελεύθερα τα μαθητικά τους χρόνια, με το να είναι ο εαυτός τους.

  • «Δώσε τέλος στη σχολική βία από, ΣΗΜΕΡΑ!»
  • «Από σήμερα οφείλουμε να τηρούμε τα τρία Α: Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο!»

Η εθελοντική δράση «Be You», είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Η ίδρυση του συλλόγου αυτού, ήδη από το 2012, αποτελεί καρπό ευαισθητοποίησης νέων, κατά του σχολικού εκφοβισμού στα ελληνικά σχολεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις