Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΑΣΟΚ μη κρατικά Πανεπιστήμια: Ένταση στην ΚΟ, πυρά από Κωνσταντινόπουλο – Γιαννακοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ μη κρατικά Πανεπιστήμια: Ένταση στην ΚΟ, πυρά από Κωνσταντινόπουλο – Γιαννακοπούλου

ΠΑΣΟΚ μη κρατικά Πανεπιστήμια: Προς κομματική πειθαρχία ο Ανδρουλάκης

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε η στάση που θα κρατήσει το κόμμα απέναντι στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Την ώρα που η Χαριλάου Τρικούπη διαφωνεί με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, διαμηνύοντας ότι θα το καταψηφίσει, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η Νάντια Γιαννακοπούλου ήρθαν σε ρήξη με τον Νίκο Ανδρουλάκη για το ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άσκησε κριτική στο “όχι” του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι “ο κόσμος δεν κατανόησε τη θέση μας και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση” με δεδομένο το ότι η Χαριλάου Τρικούπη προτείνει την υιοθέτηση του σκανδιναβικού μοντέλου.

«Έπρεπε να είχαμε ερωτηθεί όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω», πρόσθεσε. «Η ΝΔ στα τρία νομοσχέδια ( επιστολική και μη κρατικά πανεπιστήμια) ήθελε ουσιαστικά να μην τα ψηφίσουμε ενώ στα ομόφυλα, να το ψηφίσουμε και το πέτυχε», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.






«Δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία έχει δηλώσει δημόσια πως προτίθεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. «Τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω» ήταν η τοποθέτησή της. «Δεν ξέραμε για το σκανδιναβικό μοντέλο, δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι» φέρεται να είπε σήμερα στον πρόεδρο του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να βάζει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες, όπως έγινε με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις