Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διπλή έρευνα από την εισαγγελία για την εταιρεία Κασσελάκη και τα email Ασημακοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλή έρευνα από την εισαγγελία για την εταιρεία Κασσελάκη και τα email Ασημακοπούλου

Διπλή έρευνα από την εισαγγελία για την εταιρεία Κασσελάκη στις ΗΠΑ και τη διαρροή στοιχείων email για Ασημακοπούλου

Διπλή έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, αλλά και για τη διαρροή στοιχείων email για την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο μικροσκόπιο θα μπουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, καθώς και των διατάξεων που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων για την ύπαρξη της εταιρείας του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό, από την οποία φέρεται να έγινε δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε από δημοσίευμα, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρευνα για τη διαρροή στοιχείων email για την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος. Τα υπό έρευνα αδικήματα αφορούν τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης.

Κασσελάκης για τον έλεγχο της εταιρείας του στις ΗΠΑ: «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε»

Ανάρτηση με την οποία απαντά στην ανακοίνωση περί διενέργειας εισαγγελικής έρευνας για την εταιρεία του στις ΗΠΑ έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε» γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει λέγοντας ότι «σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Η ανάρτηση Κασσελάκη για την εισαγγελική έρευνα

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες.

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη.

Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου.

Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες».

Σε ό,τι με αφορά:

Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας:

Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη στο εξωτερικό ανέφεραν ότι είναι «ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε έλεγχος».

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης αντί να απαντήσει για την εταιρεία του, επιτίθεται στην Δικαιοσύνη -Δεν θα το αποφύγει

Για «επίθεση στη Δικαιοσύνη» μετά την έναρξη εισαγγελικής έρευνας σε βάρος του κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «χυδαία ρητορική fake news». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζει πως «αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις