Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αρβανίτης ψήφισμα: Νέα πυρά από την κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης ψήφισμα: Νέα πυρά από την κυβέρνηση

Μαρινάκης για Αρβανίτη: Όταν είσαι Έλληνας ευρωβουλευτής βάζεις τη χώρα σου πάνω από το μικροκομματικό συμφέρον

Η κυβέρνηση κινείται σε τρεις κατευθύνσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. «Όταν είσαι Έλληνας ευρωβουλευτής και όχι μόνο ευρωβουλευτής ενός πολιτικού χώρου, βάζεις τη χώρα σου πάνω από το μικροκομματικό σου συμφέρον. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, ο κ. Αρβανίτης δεν ήταν ο πρώτος και φαίνεται ότι δεν είναι ο τελευταίος. Για εκείνους μετράει μόνο η προπαγάνδα και η λάσπη» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ως προς τις παρεμβάσεις για την ακρίβεια, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό απαρίθμησε:

Πρώτον, έκτακτες παρεμβάσεις, όπως η μείωση τιμής -5%, το καλάθι του νοικοκυριού που συνεχίζει και εφαρμόζεται

Στήριξη και αύξηση εισοδημάτων

Τρίτη παρέμβαση είναι οι έλεγχοι

«Η μέση μείωση 15% που προέκυψε από τους νέους τιμοκαταλόγους από την 1η Μαρτίου, μεσοσταθμικά, φαίνεται ήδη στους καταναλωτές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Π. Μαρινάκης σημείωσε, επίσης, ότι «η παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μία ολιστική παρέμβαση. Μία εκ των παρεμβάσεων ουσιαστικά εξορθολογίζει τις τιμές τιμοκαταλόγου, τις μειώνει κατά 15% μέσο όρο, ούτως ώστε οι εκπτώσεις να παραμείνουν και να είναι καθαρές, να είναι πραγματικές και στο τέλος της ημέρας οι καταναλωτές να έχουν μείωση». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο και για απαγόρευση προωθητικών ενεργειών για ανατιμήσεις, που αφορά όλα τα προϊόντα, διευκρινίζοντας ότι «πλέον μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε προωθητικές ενέργειες του προϊόντος, αν δεν το έχει ανατιμήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα ανατιμημένα προϊόντα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κατά 80%. Έχουμε χαμηλότερες τιμές τιμοκαταλόγου και δεν ελαττώθηκαν ο προσφορές. Άρα, στο τέλος της ημέρας η μέση τιμή για τον καταναλωτή -κάτι το οποίο παρακολουθούμε εβδομάδα, εβδομάδα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαίνεται ότι είναι 15% χαμηλότερη για τον καταναλωτή».

Σχετικά με την έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τα email Αποδήμων Ελλήνων, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι απάντησε αρμοδίως το υπουργείο Εσωτερικών, ξεκάθαρα, ότι δεν έδωσε τα συγκεκριμένα mails, και προσέθεσε ότι «υπάρχει μία διαδικασία για τους υποψηφίους, που ακολουθείται για όλους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δίνει mails, άρα δεν είναι από το υπουργείο Εσωτερικών». Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει «με τοξικά χαρακτηριστικά, να συνδέσει δύο άσχετα μεταξύ τους περιστατικά».

Τα σημεία συνέντευξης του Παύλου Μαρινάκη

Για τις μειώσεις των τιμών στο ράφι του καταναλωτή από τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης – Οι εκπτώσεις θα είναι καθαρές και πραγματικές για τους καταναλωτές Ήταν πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία των τιμοκαταλόγων μετά από την εφαρμογή των τεσσάρων παρεμβάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως οι καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι και η παρέμβαση στο βρεφικό γάλα. Οι πρώτες ενδείξεις των τιμοκαταλόγων επιβεβαιώνονται και από τις αντίστοιχες τιμές στο ράφι. Για να καταλαβαίνουν οι τηλεθεατές μας, φαίνεται αυτή η μέση μείωση 15% που προέκυψε από τους νέους τιμοκαταλόγους από 1η Μαρτίου μεσοσταθμικά. Σε κάποια προϊόντα είναι λίγο λιγότερη σε άλλα προϊόντα είναι λίγο μεγαλύτερη.

Η παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μία ολιστική παρέμβαση. Μία εκ των παρεμβάσεων αφορά μόνο κάποια προϊόντα, απορρυπαντικά, καθαριστικά. Ουσιαστικά εξορθολογίζει τις τιμές τιμοκαταλόγου, τις μειώνει φαίνεται κατά 15% μέσο όρο, ούτως ώστε οι εκπτώσεις να παραμείνουν και να να είναι καθαρές, να είναι πραγματικές και στο τέλος της ημέρας οι καταναλωτές να έχουν μείωση. ‘Αρα, μία κατηγορία αφορά μόνο αυτά.

‘Αλλη παρέμβαση, όπως είναι η απαγόρευση προωθητικών ενεργειών για ανατιμήσεις αφορά όλα τα προϊόντα. Δεν είναι μόνον το ένα συν ένα. Είναι ότι πλέον μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε προωθητικές ενέργειες του προϊόντος, αν δεν το έχει ανατιμήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα ανατιμημένα προϊόντα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κατά 80%. ‘Αρα, αυτό ήδη απέδωσε. Έχουμε χαμηλότερες τιμές τιμοκαταλόγου και δεν ελαττώθηκαν ο προσφορές. ‘Αρα στο τέλος της ημέρας η μέση τιμή για τον καταναλωτή -κάτι το οποίο παρακολουθούμε εβδομάδα, εβδομάδα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαίνεται ότι είναι 15% χαμηλότερη για τον καταναλωτή.

Για το σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Να συμφωνήσουμε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό και δεν περιμέναμε τις δημοσκοπήσεις να μας το πούνε, είναι πραγματικότητα. Είναι η πιο επίμονη εισαγόμενη πληθωριστική κρίση. Αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπί που το πατάγαμε να το λύσουμε, θα το είχαμε εξάγει και στην υπόλοιπη Ευρώπη ή κάποια χώρα θα μας το είχε δώσει. Κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις. Έκτακτες παρεμβάσεις που φαίνεται ότι αποδίδουν, όπως η μείωση τιμής -5%, το καλάθι του νοικοκυριού που συνεχίζει και εφαρμόζεται και τώρα αυτά τα τέσσερα μέτρα που εφαρμόζονται από την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Δεύτερον, στήριξη, αύξηση εισοδημάτων, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι η κορωνίδα της πολιτικής μας, η βασική μας πολιτική. Εν προκειμένω οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, η αύξηση του αφορολογήτου, οι παρεμβάσεις που κάνουμε με τους φόρους οι οποίες ουσιαστικά είναι έμμεσες αυξήσεις, ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σίγουρα πάνω από 800 ευρώ, και η τρίτη παρέμβαση είναι οι έλεγχοι και σήμερα δημοσιεύθηκε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο. Εμείς δεν είμαστε από εκείνους που κοροϊδεύουμε τον κόσμο και τους λέμε ότι σε ένα μήνα, σε δύο μήνες θα τελειώσουν όλα. Πρώτα εφαρμόζουμε μία πολιτική και την μετράμε και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα το ρεύμα. Ορθώς δεν το συζητάμε τόσο. Γιατί δεν το συζητάμε τόσο; Γιατί αυτά τα πολύχρωμα τιμολόγια, που μπέρδεψαν τους πολίτες στην αρχή, αποδίδει. Τι θέλουμε λοιπόν, την επόμενη, την μεθεπόμενη φορά που θα κάνουμε αυτήν την κουβέντα να μιλάμε όλο και λιγότερο για την ακρίβεια, γιατί θα έχουν αποδώσει και αυτά τα μέτρα και οι πολίτες θα έχουν ανακουφιστεί.

Για την έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τα email Αποδήμων Ελλήνων

Απάντησε αρμοδίως το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκάθαρα ότι δεν έδωσε τα συγκεκριμένα mails. Υπάρχει μία διαδικασία για τους υποψηφίους που ακολουθείτε για όλους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δίνει mails, άρα δεν είναι από το Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν πρέπει αυτό το θέμα να το συνδέουμε με την επιστολική ψήφο. Προσπαθεί η Αντιπολίτευση, για άλλη μία φορά, με τοξικά χαρακτηριστικά, να συνδέσει δύο άσχετα μεταξύ τους περιστατικά. Το ένα είναι γενικά το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυστηροποίησε την Νομοθεσία το 2019 και ενέταξε την Ευρωπαϊκή Οδηγία που από το 2018 εκκρεμούσε για την χώρα, και ορθώς και δικαίως, όπως σε κάθε καταγγελία, επεμβαίνει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και εξετάζει μία καταγγελία. Αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης, είναι δουλειά μίας Ανεξάρτητης Αρχής. Η κυρία Ασημακοπούλου έχει δώσει απαντήσεις. Μιλάμε για ένα μέλος του Ευρωκοινοβουλίου που τιμά την χώρα της στο εξωτερικό.

Η κυρία Ασημακοπούλου δίνει μάχες για την Ελλάδα στην Ευρώπη, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι, καθυβρίζουν, συκοφαντούν την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό καθαυτό το θέμα της καταγγελίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή θα το ερευνήσει. Όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο, με το αδιάβλητο των εκλογών. Η Ελλάδα εφαρμόζει για την επιστολική ψήφο το πιο αυστηρό σύστημα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Για την παραδοχή του Κ. Αρβανίτη σχετικά με το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Ο κ. Αρβανίτης, για δεύτερη φορά επιβεβαίωσε ότι όλο αυτό το οποίο ήταν δήθεν μια μεγάλη καταδίκη για τη χώρα, το συκοφαντικό ψήφισμα από συγκεκριμένα κόμματα, ήταν ουσιαστικά δημιούργημα, κατά κανόνα της ευρωπαϊκής αριστεράς και συγκεκριμένα των Ελλήνων ευρωβουλευτών και ακόμα πιο συγκεκριμένα, του κ. Αρβανίτη. Και μάλιστα, καμάρωνε το πρωί ότι ήταν ο συντάκτης ενός ψηφίσματος, και κυρίως ενός άρθρου ενός ψηφίσματος, το οποίο ζητούσε να περικοπούν χρήματα από τη χώρα του.

Όταν είσαι Έλληνας ευρωβουλευτής και όχι μόνο ευρωβουλευτής ενός πολιτικού χώρου, βάζεις τη χώρα σου πάνω από το μικροκομματικό σου συμφέρον. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ . Δυστυχώς ο κ. Αρβανίτης δεν ήταν ο πρώτος και φαίνεται ότι δεν είναι ο τελευταίος. Για εκείνους μετράει μόνο η προπαγάνδα και η λάσπη. Το να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάτι το οποίο καθυβρίζει και συκοφαντεί τη χώρα σου, κι όταν μάλιστα ανήκεις σε ένα κόμμα που η μια αρνητική είδηση και η μια αρνητική παραδοχή μετά την άλλη για τα έργα σου έρχεται στο φως της δημοσιότητας -αναφέρομαι στον κ. Κοντονή, αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα. Σκεφτείτε να ερχόταν ένας πρώην υπουργός δικαιοσύνης κυβέρνησης της ΝΔ και να έλεγε σε αυτή τη χώρα, ότι λειτουργούσε παραϋπουργείο δικαιοσύνης. Πόσα ψηφίσματα θα είχε βγάλει ο κ. Αρβανίτης…

Για την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για «ατυχείς χειρισμούς» κατά τη διακυβέρνησή του

Μέσα σε δύο μέρες, ακούσαμε τον τέως πρωθυπουργό να μιλάει για δύο «αστοχίες» σε κορυφαία ζητήματα κράτους δικαίου. Το πρώτο έχει να κάνει με την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων όπου έχουμε και αμετάκλητη καταδίκη της δικαιοσύνης. Έρχεται κυνικά ένας πρώην πρωθυπουργός και λέει «αστοχία», «Mea culpa». Και έρχεται και βαφτίζει ως δεύτερη αστοχία το ότι «κρέμασε στα μανταλάκια» 10 ανθρώπους με οικογένειες, με μια διαδρομή, σε οποιοδήποτε κόμμα έχει ο καθένας, και έρχεται μετά από χρόνια και λέει mea culpa. Και όλα αυτά «δεν είναι πρόβλημα». Είναι Δευτέρα σήμερα για την Αριστερά, είναι Δευτέρα για όλους αυτούς οι οποίοι κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα, δεν τρέχει τίποτα. Τώρα, όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Δεν υπάρχουν συνάδελφοί σας με προγραφές από πολιτικούς της ΝΔ. Δεν υπάρχουν συνάδελφοί σας στο κρατητήριο, και ορθώς δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε εκείνες τις μέρες. Όμως μπορεί για τον κ. Τσίπρα να ήταν ένα λάθος, εμείς οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ το τι συνέβη στη χώρα μας εκείνα τα χρόνια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις