Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μπούλινγκ στα σχολεία: Το ξέσπασμα μητέρας θύματος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπούλινγκ στα σχολεία: Το ξέσπασμα μητέρας θύματος

Μπούλινγκ στα σχολεία: «Δεν αντέχω τη ζωή μου»

Σοβαρές καταγγελίες από μητέρα ανήλικης στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία έπεφτε θύμα bullying στο σχολικό της περιβάλλον. Μιλώντας στο Action24, η μητέρα αναφέρθηκε σε όλα όσα βίωνε το παιδί της στο σχολείο από «συγκεκριμένα κορίτσια», που το ανάγκαζαν να τους κάνει θελήματα αλλά και το είχαν αποξενώσει από τους υπόλοιπους μαθητές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, την ανάγκαζαν να τους δένει τα κορδόνια των παπουτσιών, να πηγαίνει να τους παίρνει φαγητό, ενώ αναρτούσαν και περιεχόμενο σε βάρος της στα social media. «Κάποια συγκεκριμένα κορίτσια το αποξένωσαν απ΄όλες τις παρέες, το κορόιδευαν, μαζεύτηκαν συμμορίες από περιοχές κοντά σε μας και της έλεγαν διάφορα, δημοσίευαν στο Instagram διάφορα» είπε, ειδικότερα, η μητέρα. Είχε παρατηρήσει μία διαφορετική συμπεριφορά στην κόρη της, αλλά εκείνη δεν ήθελε να μιλήσει. Μετά και από σχετική παρατήρηση καθηγητή για αλλαγή στο παιδί, η μητέρα αποφάσισε να το πιέσει ώστε να ανοιχτεί.

«Άρχισα να πιέζω το παιδί, δεν ήθελε να μου πει, ξεσπούσε με κλάματα» σημείωσε. Όταν τελικώς μπόρεσε να μιλήσει, εξομολογήθηκε όλα όσα συνέβαιναν. Η οικογένεια επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου και, παρότι εκείνος είπε πως θα ενημερώσει τους γονείς των άλλων παιδιών, όπως αποδείχθηκε δεν το έκανε. Όταν οι γονείς της ανήλικης επικοινώνησαν μαζί τους, δεν είχαν καμία ιδέα για το τι συνέβαινε, είπε η μητέρα. Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον διευθυντής, εκείνος δεν απάντησε.

Τελικώς, αποτάθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου, όπως κατήγγειλε, βρέθηκαν απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο διοικητής του Τμήματος κάλεσε τον διευθυντή και τους άλλους γονείς, αλλά δεν ενημερώθηκε ποτέ η οικογένεια για να μπορέσει να παραστεί. Παράλληλα, η ίδια κατήγγειλε τον αξιωματούχο για μία φράση που είπε στην κόρη της. «Μας έβαλε μέσα και γύρισε και είπε στο παιδί μου ότι “αυτά συμβαίνουν και στον στρατό και θα τα βρεις μπροστά σου”. Αυτή την απάντηση έπρεπε να δώσει;» Καταλήγοντας, η μητέρα επεσήμανε πως η ανήλικη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και της έχει πει μέχρι και πως «δεν αντέχω τη ζωή μου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις