Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο δρόμος της ντροπής στο Χαλάνδρι: Ελληνική… παράνοια
ΕΛΛΑΔΑ

Ο δρόμος της ντροπής στο Χαλάνδρι: Ελληνική… παράνοια

«Ελλάς το μεγαλείο σου» - Ο δρόμος με τα δύο ονόματα που ανήκει σε δύο Δήμους – Το κυκλοφοριακό αλαλούμ

Το Πάτημα Χαλανδρίου, αυτή η όμορφη περιοχή στους πρόποδες της Πεντέλης που άρχισε να αναπτύσσεται ύστερα από την επέκταση του αστικού ιστού της Αθήνας, είναι μία από τις πλέον ανεξερεύνητες γειτονιές της πρωτεύουσας. Μια οδός όμως, γνωστή και ως “δρόμος της ντροπής”, ξεσηκώνει καιρό τώρα αντιδράσεις από δύο ολόκληρους δήμους της Αττικής. Ο «δρόμος της ντροπής» έχει το εξής μοναδικό χαρακτηριστικό: έχει δύο ονόματα. Η κάθοδος λέγεται «Ανθέων» και η άνοδος «Ελευθερίου Βενιζέλου». Οι πινακίδες ήταν εντελώς διαφορετικές από κάθε πλευρά. Στη διασταύρωση με την οδό Εστίας, υπάρχει κρεμασμένο ένα μεγάλο πανό που αναγράφει με κεφαλαία «Ο δρόμος της ντροπής» και από κάτω σε πράσινο και κόκκινο φόντο τα ονόματα του Δήμου Χαλανδρίου και Παλλήνης. Η συγκεκριμένη επιγραφή κρεμάστηκε πριν από μερικούς μήνες και έγινε viral με αρκετά τοπικά μέσα να την αναπαράγουν.

Κανείς δε γνωρίζει πώς προέκυψαν οι διαφορετικές ονομασίες πάνω στον ίδιο δρόμο, είναι όμως σίγουρο ότι όλο αυτό έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει σύγχυση μεταξύ των οδηγών σχετικά με το ποιος έχει προτεραιότητα, όμως τα βρίσκουν με… νεύματα. Στη διασταύρωση υπάρχει φωτοσήμανση για μείωση ταχύτητα και πινακίδες STOP. Η προειδοποίηση είναι βαμμένη με πορτοκαλί χρώμα και στο οδόστρωμα.  Το συνολικό μήκος της οδού αγγίζει το 1,6 χιλιόμετρο και καταλήγει στην οδό Άνοιξης και ύστερα Ελάτης. Κάπου εκεί λήγει και το μπέρδεμα, αλλά… οι οδηγοί τα έχουν ήδη πάρει στο κρανίο.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις