Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δάνειο Κασσελάκη – Γεωργόπουλος: Νέος μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ και μηνύσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δάνειο Κασσελάκη – Γεωργόπουλος: Νέος μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ και μηνύσεις

Δάνειο Κασσελάκη - Γεωργόπουλος:Με μηνύσεις και διαγραφή απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην οικονομικό διευθυντή

Σκληρή απάντηση κατά του αποπεμφθέντος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Κουμουνδούρου. Σε άτυπη ενημέρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον Θύμιο Γεωργόπουλο -ο οποίος υποστήριξε ότι το περίφημο δάνειο Κασσελάκη μπήκε μετά την πληρωμή του δώρου των εργαζομένων και δεν χρησιμοποιήθηκε- ότι υπερέβη κάθε όριο ψεύδους. Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τα χρήματα μπήκαν ως εξής: Οι €20.000 μπήκαν στις 21/12/23 για την καταβολή τμήματος δώρου Χριστουγέννων και άλλες 210.000 ευρώ στις 29/12/23 μιάμιση ώρα πριν την πληρωμή μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αναφέρει ότι το έμβασμα είχε αποσταλεί δύο ημέρες πριν, αλλά εμφανίστηκαν 48 ώρες μετά, λόγω του τραπεζικού βαλέρ, καθότι η OSIO LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι.

Δάνειο Κασσελάκη: Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος με τη σημερινή του ανάρτηση υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας.

Συγκεκριμένα:

Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.).

Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί δύο ημέρες νωρίτερα, αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για τη μισθοδοσία.

Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από τη σημερινή ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα.

Είναι επίσης σαφές ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει και τα ακόλουθα έγγραφα:

Διαψεύδει ο Νικόλτσιος τις δηλώσεις του Γεωργόπουλου

Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του, ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών «Left Media Α.Ε.» (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) και της «Η Αυγή Α.Ε.», γράφει τα εξής: Μου προξενούν αλγεινή εντύπωση οι ισχυρισμοί του πρώην Οικονομικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το δάνειο του Προέδρου του Κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη προς την εταιρεία Left Media A.Ε. (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων για τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα γεγονότα και οι καταθετικοί λογαριασμοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αγαπητού συντρόφου Θύμιου, ότι το δάνειο από την εταιρεία του Προέδρου δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα: τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα.

Παραμένει απορίας άξιον γιατί ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σε αυτού του είδους τους ισχυρισμούς. Οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και ζητώ να μην διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες που μοναδικό στόχο έχουν να μειώσουν την προσφορά του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και να πλήξουν τα ΜΜΕ του κόμματος. Διευκρινίζω, επίσης, ότι ο σ. Κασσελάκης είχε συνεισφέρει και 20.000 ευρώ για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου 2023, για να συμπληρωθεί το αναγκαίο ποσό στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Ι. Νικόλτσιος

Τι υποστήριξε ο αποπεμφθείς διευθυντής Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ο πρώην διευθυντής Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιος Γεωργόπουλος, είχε «αδειάσει» τον Στέφανο Κασσελάκη. «Επωνύμως και όχι με διαρρροές από ανώνυμες πηγές», όπως ο ίδιος τόνισε, αποκαλύπτει πότε και γιατί μπήκε το δάνειο από την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στα ταμεία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι, όταν μπήκαν τα λεφτά, οι εργαζόμενοι στα κομματικά media είχαν ήδη πληρωθεί. Υποστηρίζει, δε, ότι λίγες ημέρες αργότερα το δάνειο επεστράφη.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος αφήνει επίσης αιχμές για διαρροές από ανώνυμες πηγές -από το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ- για τους λόγους της απόλυσής του, που υποστηρίζουν ότι απολύθηκε γιατί είναι το πρόσωπο πίσω από τη διαρροή και τα δημοσιεύματα για την εξωχώρια εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ανάρτηση του Θύμιου Γεωργόπουλου:

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ «ΠΗΓΕΣ», ΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Τις τελευταίες ημέρες πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη διαρρέουν σε σειρά ΜΜΕ ότι εγώ είμαι δήθεν ο υπεύθυνος για τα δημοσιεύματα που αφορούν την εξωχώρια εταιρεία του Προέδρου, με την οποία χρηματοδότησε την Left Media ΑΕ ώστε υποτίθεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων. Αυτή, λένε, είναι η αιτία της ξαφνικής απόφασης για την αποπομπή μου, μετά από τριάμισι χρόνια προσφοράς, από τη θέση του οικονομικού υπευθύνου του Κόμματος. Και μάλιστα χωρίς καμία απόφαση της ΠΓ και της ΚΕ που είχαν ομοφώνως εγκρίνει την τοποθέτησή μου. Αλλά, το κυριότερο, χωρίς να μου δοθεί η δυνατότητα να παραδώσω, ούτε καν να χαιρετήσω τους συντρόφους μου.

Είχα αποφασίσει να μην τοποθετηθώ δημόσια, παρά μονάχα στα όργανα του κόμματος, στη ΚΕ της οποίας παραμένω μέλος. Υποχρεώνομαι ωστόσο να υπερασπιστώ δημόσια τον εαυτό μου και την αλήθεια, απέναντι στις πηγές που διαρρέουν και δολοφονούν χαρακτήρες, χωρίς τουλάχιστον να έχουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, δηλώνω (και δεν διαρρέω) με ονοματεπώνυμο Θύμιος Γεωργόπουλος:

•Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023.

Ποιος διέρρεε, λοιπόν, και ποιος επιμένει εδώ και τρεις μήνες ότι οι εργαζόμενοι δήθεν πληρώθηκαν μισθούς και Δώρο από τα χρήματα του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη;

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;

•Το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής.

Ποιος διέρρεε, λοιπόν, ότι ακόμα το δάνειο δήθεν δεν έχει επιστραφεί;

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;

•Ποιος, παρά την άρνησή μου, ζήτησε την Τετάρτη το απόγευμα 27/12/2023 να δανείσει το ΚΟΜΜΑ και διέρρευσε σε όλα τα ΜΜΕ ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης ήδη είχε δώσει χρήματα στο ΚΟΜΜΑ;

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;

•Ποιος την επομένη Πέμπτη 28/12/2024 στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο KONTRA διέψευσε τις ψεύτικες διαρροές περί δήθεν δανειοδότησης του κόμματος;

Πράγματι ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

• Ποιος είδε το όνομά του σε παραπολιτικές στήλες τις επόμενες μέρες με την σημείωση «Δυσαρέσκεια του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του Διευθυντή του κόμματος για τις άστοχες δηλώσεις του»;

Πράγματι ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

Αυτά προς το παρόν, για να γίνουν μέρος των πραγματικών προθέσεων και της αλήθειας γνωστά.

Τα υπόλοιπα στην Κεντρική Επιτροπή.

Εκτός και αν οι πηγές με νέες διαρροές συνεχίσουν τη δολοφονία χαρακτήρα, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη, χωρίς ονοματεπώνυμο.
Σε αυτή την εκδοχή θα υπάρξουν νέες απαντήσεις, με τον τρόπο που εγώ έχω μάθει: Με ονοματεπώνυμο.

Με Τιμή

Ευθύμιος Γεωργόπουλος του Ιωάννη (Αντιστασιακού, Μακρονησιώτη και Αγωνιστή της Αριστεράς).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις