Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων Νέα Σμύρνη: “Υποδεχθήκαμε τους κυρίους, ανεγνώσθη ο όρκος, έπεσαν οι υπογραφές”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων Νέα Σμύρνη: “Υποδεχθήκαμε τους κυρίους, ανεγνώσθη ο όρκος, έπεσαν οι υπογραφές”

Πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων Νέα Σμύρνη: Πώς κύλησε η διαδικασία

Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης, ενεργά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στον δήμο, Κώστας Αναγνωστόπουλος, που τέλεσε τον γάμο, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNews, σημειώνοντας πως η διαδικασία ήταν ίδια με αυτήν του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Οι διαδικασίες είναι ακριβώς οι ίδιες. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία και στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στον δήμο, το ζευγάρι είναι δημότες Νέας Σμύρνης, ενός δήμου που, όπως τόνισε, «είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και υποδέχεται πάντα πρώτη τις θετικές κοινωνικές αλλαγές». Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαμε τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνέχισε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις