Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τεντόγλου – Καραλής Γλασκώβη 2024: Η συνάντηση των δύο συναθλητών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεντόγλου – Καραλής Γλασκώβη 2024: Η συνάντηση των δύο συναθλητών

Τεντόγλου - Καραλής Γλασκώβη 2024: Οι δηλώσεις των αθλητών μετά την απονομή των μεταλλίων

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε στο σημαντικότερο αγώνα του στη σεζόν, να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ο 24χρονος Έλληνας άλτης ξεπέρασε τα 5,85 μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πίσω από τους Μόντο Ντουπλάντις (χρυσό με 6,05 μ.) και Σαμ Κέντρικς (ασημένιο με 5,90 μ.). Ο Καραλής κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή βρέθηκε αντιμέτωπος με μία μεγάλη έκπληξη, καθώς αθλητές και προπονητές είχαν κρυφτεί πίσω από ένα μπάνερ της διοργάνωσης και εμφανίστηκαν όλοι μαζί ξαφνιάζοντας τον πρωταθλητή του επί κοντώ.

Ο χρυσός Μίλτος Τεντόγλου υποδέχθηκε με μια μεγάλη αγκαλιά τον φίλο του και συναθλητή του, ενώ το ίδιο έκανε και ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι. Ο Καραλής πήρε για λίγο από το λαιμό της μητέρας του Σάρα το μετάλλιο για να το δείξει στα μέλη της αποστολής. Για την Ελλάδα ήταν το δεύτερο μετάλλιο στην αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 5,85μ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Καραλής: “Η ελληνική σημαία μου δίνει δύναμη”

Λίγο μετά τον θρίαμβο ο “Μανόλο” μιλώντας συγκινημένος στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη δύναμη που του δίνει η ελληνική σημαία αλλά και στην κραυγή της μητέρα του, μόλις εξασφάλισε το χάλκινο. «Δεν ξέρω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα ως επιλαχών, δεν είχα βλέψεις, ήθελα μια προσωπική επίδοση, αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της Εθνικής πάω καλά. Όλα πάνε καλά», είπε αρχικά. «Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και στον προπονητή μας που έχει καταφέρει αυτή την ομάδα να την κάνει μια οικογένεια. Όλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ενόψει του ανοικτού. Δεν έχω λόγια. Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε της αφιερώνω το μετάλλιο. Οπότε, όταν μια μητέρα πιστεύει στον γιο της, είναι μεγάλη υπόθεση», πρόσθεσε ο Εμμανουήλ Καραλής. Στην ερώτηση για το αν ακούστηκε η φωνή της μητέρας του κάποια στιγμή, απάντησε: «Ναι, το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Οπότε, με στήριζε με κάθε τι».

Τεντόγλου: “Ο αγώνας μου ήταν χάλια”

Από την άλλη πλευρά ο ξανά χρυσός Μίλτος Τεντόγλου υπήρξε άκρως απολαυστικός στην συνέντευξή του μετά την απονομή του μεταλλίου, ενώ ισχυρίστηκε ότι αναζητά το κίνητρο στις μεγάλες επιδόσεις, τώρα που τα έχει κατακτήσει όλα. «Ο αγώνας μου ήταν χάλια. Ούτε στον χειρότερό μου εχθρό. Πραγματικά. Ηταν πολύ πρωί, πολύ δύσκολο να βρεις όρεξη. Προσπαθούσα να ενεργοποιηθώ, έκανα συνέχεια ζέσταμα. Στα άλματά μου δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Χαμηλά 8αρια. Ηταν κακός αγώνας» είπε αρχικά o αθλητής. «Εγώ έχω κερδίσει ξανά αυτό τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά, οι νέοι αθλητές, όχι. Και μπαίνουν πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω την όρεξη. Είναι δύσκολο να την βρεις πολλές φορές όταν τα έχεις κατακτήσει όλα, ειδικά όταν είναι έτσι οι συνθήκες, τόσο πρωί. Ενιωθα λες και είμαι σε βαλκανικό ή πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πολύ περίεργος αγώνας. Δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου» συμπλήρωσε.

«Δεν με νοιάζει το χρυσό. Θα μπορούσα να πάω καλύτερα αν αγωνιζόμασταν απόγευμα. Πιστεύω ότι είμαι σε καλό επίπεδο. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα αρχίσω νωρίς τη σεζόν από τη Ντόχα. Επειδή φέτος έχει 3 μεγάλους αγώνες, θα μπορούσα να επιλέξω να μην κάνω ένα αγώνα, αλλά δε μου αρέσει να χάνω αγώνες. Θέλω να πηγαίνω σε όλους. Θα πάω στο Ευρωπαϊκό και θα παλέψω για το καλύτερο. Κρατάω σήμερα μόνο τους πολλούς Ελληνες στις κερκίδες που χειροκροτούσαν. Ο αγώνας ήταν χάλια» κατέληξε ο Τεντόγλου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις