Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Περιουσίες… στον κάδο σκουπιδιών
ΕΛΛΑΔΑ

Περιουσίες… στον κάδο σκουπιδιών

Πώς οι απατεώνες εξακολουθούν να ξεγελούν πολίτες

Η «πληγή» στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας με θύματα, κυρίως, άτομα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας δεν λέει να κλείσει. Μαφιόζοι από τη Βουλγαρία με «εισπράκτορες» σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξακολουθούν να αρπάζουν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά, δήθεν σαν γιατροί, που «πρέπει» να χειρουργήσουν στενό συγγενικό πρόσωπο των τρομοκρατημένων θυμάτων.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα από τα στοιχεία δύο εξιχνιάσεων-σ αυτές δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς, οι εγκέφαλοι-προκύπτει άλλη μια φορά ότι οι δράστες της απάτης, ακολουθώντας την…πεπατημένη, καταφέρνουν να κάμψουν κάθε αντίσταση των θυμάτων. Κι αν αυτά δείξουν για κάποια στιγμή ότι δυσπιστούν γιατί «κάτι έχουν ακούσει» για τις κλήσεις του τρόμου, ρίχνουν στο θέατρο του παραλόγου, τους μίμους! Ανάλογα, τι θα εκμαιεύσουν, αν τα θύματα είναι γονείς ανδρών η γυναικών, βάζουν ανάλογα κοντά στο ακουστικό του τηλεφώνου συνεργό τους. Κραυγάζοντας αυτός η αυτή, πείθουν τους ηλικιωμένους να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, για να…σωθεί το παιδί τους, που όμως, στην πραγματικότητα, είναι μια χαρά στην υγεία του!

Η πρώτη εξιχνίαση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Εκεί συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέρα μεσημέρι, 49χρονος Βούλγαρος, τη στιγμή που παραλάμβανε από 86χρονη χρυσαφικά αξίας περίπου 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα. Για την ίδια υπόθεση ψάχνουν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

“Βροχή” καταγγελιών

«Υπήρξε», πληροφορεί η Αστυνομία «πλήθος καταγγελιών, ηλικιωμένων κυρίως, ατόμων, οι οποίοι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρίστανε το γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είχε τραυματισθεί και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό». Από την Ασφάλεια συγκροτήθηκαν ειδικές αστυνομικές ομάδες για τον εντοπισμό ατόμων, που θα παραλάμβαναν τα χρήματα από άτομα που τυχόν είχαν πειστεί.

«Εντόπισαν και συνέλαβαν», προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ «τον 49χρονο, ο οποίος έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα» είχε μεταβεί στην οικία 86χρονης ημεδαπής που του είχε υποδείξει ο άνδρας συνεργός του, προκειμένου να παραλάβει χρυσαφικά αξίας περίπου 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ». Στη δεύτερη εξιχνίαση, στην Πάτρα αυτή τη φορά, μια ηλικιωμένη, που έπεσε θύμα «γιατρίνας» που της τηλεφώνησε, βγήκε από το σπίτι της, πήγε στον κάδο των σκουπιδιών κι έριξε μια τσάντα με 8.000 ευρώ (!) σε μετρητά, λίρες και κοσμήματα! Λίγα λεπτά μετά, μέλη της συμμορίας, πέρασαν, άνοιξαν τον κάδο πήραν το μικρό θησαυρό και εξαφανίστηκαν. Η Ασφάλεια Πάτρας ταυτοποίησε τα στοιχεία της γυναίκας από τη Βουλγαρία που τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και προσποιούμενη τη γιατρίνα, μίλησε κι εκεί για τραυματισμούς, χειρουργεία και αμοιβές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις