Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φοιτητικό επίδομα αύξηση 2024: Νέα εξαγγελία Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικό επίδομα αύξηση 2024: Νέα εξαγγελία Μητσοτάκη

Φοιτητικό επίδομα αύξηση 2024: Μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος ως τα 2.500 ευρώ, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θέτοντας παράλληλα τους νέους σε ετοιμότητα ενόψει ευρωεκλογών. «Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους». «Γνωρίζω την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες, δεν είναι καλή και πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να τις αναβαθμίσουμε. Έχουμε ήδη, όμως, δρομολογήσει την κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί θέλουμε να είναι μέρος της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας και η παραμονή σας σε μία σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, καλαίσθητη φοιτητική εστία», πρόσθεσε.

Σε ετοιμότητα ενόψει ευρωεκλογών

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα ενόψει ευρωεκλογών. «Οι κάλπες θα είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν και πάλι με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια», τόνισε μεταξύ άλλων. «Είναι ανάγκη, φίλες και φίλοι, νέες και νέοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να ενισχυθεί η παράταξη που έβαλε και -όταν χρειάστηκε- κράτησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Να ενισχυθεί το κόμμα που καθιέρωσε τα εθνικά μας σύνορα ως ευρωπαϊκά, συνδιαμορφώνοντας τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια αποτελεσματική πολιτική για το μεταναστευτικό», είπε και πρόσθεσε: «Από σήμερα λοιπόν μπαίνουμε άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή, με τη νεολαία μας όπως πάντα στην πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις