Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Τρικκαίων: Σε πρόγραμμα 70 πόλεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Τρικκαίων: Σε πρόγραμμα 70 πόλεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δήμος Τρικκαίων: Πρόσκληση Έξυπνων Πόλεων με θέματα κινητικότητας, μεταφοράς και κίνησης.

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, η πρώτη συνάντηση συναρμόδιων φορέων για την πρωτοβουλία της Κομισιόν ICC «Προκλήσεις Έξυπνων Πόλεων»,. Οι φορείς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, συναντήθηκαν για να συζητήσουν την αρχική δράση, που τα επόμενα 2,5 χρόνια, μαζί με άλλες 69 πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δρομολογήσει λύσεις για θέματα κινητικότητας, μεταφορών και κίνησης στα Τρίκαλα.

Η πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge (ICC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στοχεύει στην καθοδήγηση και υποστήριξη 70 πόλεων για να επιτύχουν η καθεμία, ξεχωριστή, έξυπνη, κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη πράσινη μετάβαση αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφορικής. Σκοπός του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες της ψηφιακής τεχνολογίας, σύμφωνα με τους στόχους της πράσινης και δίκαιης ανάπτυξης, ώστε οι πόλεις που συμμετέχουν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Έμφαση στις μεταφορές και αστική κινητικότητα

Σκοπός είναι η διαμόρφωση και αποδοχή ενός πράσινου συμφώνου (Local Green Deal) που θα δίνει έμφαση στις μεταφορές και στην αστική κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων, συντονίζει τους φορείς, αλλά θα δοθεί έμφαση και στη συμμετοχή των πολιτών, προκειμένου να συναποφασιστούν οι άμεσες ανάγκες της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις