Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τάιλερ – Κασσελάκης: «Το καλοκαίρι θα παντρευτούμε στην Ελλάδα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάιλερ – Κασσελάκης: «Το καλοκαίρι θα παντρευτούμε στην Ελλάδα»

Τάιλερ για Κασσελάκη: Ο σύζυγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι σκοπεύουν να αποκτήσουν μια μόνιμη κατοικία στην χώρα μας

Ο Τάιλερ Μακμπέθ, ο σύζυγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, και αποκάλυψε ότι σκοπεύουν να παντρευτούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα. «Ναι, το σκεφτόμαστε αυτό το σενάριο και θα το κάνουμε αυτό το καλοκαίρι» ήταν η απάντησή του. Ο σύζυγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι σκοπεύουν να αποκτήσουν μια μόνιμη κατοικία στην χώρα μας και απαντώντας στην ερώτηση εάν αναζητά κάποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα τόνισε ότι στόχος του είναι να προσφέρει εθελοντική εργασία.

Αναφερόμενος στην ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Τάιλερ Μακμπέθ είπε ότι είναι ένα εξαιρετικό βήμα για την Ελλάδα ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και πολιτικές εκτιμήσεις για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις μετά το τελευταίο συνέδριο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει καλά στις εθνικές εκλογές.

«Ο Τάιλερ μου έδειξε τι πάει να πει πραγματική ενσυναίσθηση» είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το πώς μιλούσε στους ασθενείς που ήταν στις ΜΕΘ και ήταν σε κώμα, γιατί σκεφτόταν ότι μπορεί κάποια στιγμή να ξυπνήσουν. Και όντως μια ασθενής ξύπνησε και θυμόταν όσα της έλεγε και έγραψε ένα βιβλίο που ήταν αφιερωμένο σε εκείνον. Είναι ένα παιδί με χρυσή καρδιά και είναι τιμή μου που τον έχω δίπλα μου». «Ο τίτλος που έχει στις ΗΠΑ είναι αντίστοιχος με αυτόν του παθολόγου – γενικού ιατρού στην Ευρώπη. Μπορεί να κάνει επεμβάσεις, μπορεί να συνταγογραφήσει, ήταν και νοσηλευτής. Έχει περάσει χρόνια στις ΜΕΘ της Νέας Υόρκης επί κορονοϊού και χωρίς να πάρει απολαβές και μπόνους στο τέλος της χρονιάς. Είναι καταξιωμένος άνθρωπος για την ιατρική» είπε ακόμα.

Ο γάμος στα Χάμπτονς

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Οκτώβρη του 2023 στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, μετά το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν υπογράψει. Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου μίλησε τότε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ. «Νομίζω ο κ. Κασσελάκης πέτυχε να υπάρχει τέτοια εμπιστευτικότητα και δεν γνωρίζει κανείς που και τι έγινε. Θα τον συναντήσω αύριο και θα μάθω περισσότερα. Λόγω της θεσμικής μου θέσης θα βρίσκεται αύριο στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου και καθώς εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο θα παρίσταται για να μιλήσουμε για ζητήματα ομογένειας.

Για τους Αμερικάνους υπηκόους η παραμονή τους είναι μέχρι 3 μήνες. Αν έχουμε να κάνουμε με συζυγούς Αμερικάνων κατοίκων, στο ετερόφυλο ζευγάρι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα δήλωναν το ειδικό πιστοποιητικό γάμου και θα εξασφάλιζαν την άδεια παραμονής. Όσον αφορά στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν αναγνωρίζεται ο γάμος στην Ελλάδα και μπορούσαν να κάνουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης», είπε αρχικά.

«Σύμφωνα με τους μεταναστευτικούς κανόνες και οικογενειακού δίκαιου στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης το αμερικανικό και ο αμερικανικός γάμος δεν έχει ισχύ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Ο γάμος απέκτησε νομικό βάρος στην Αμερική», συμπλήρωσε η κ. Μάρκου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις